MAKADAM!

Det är ingen garanti att man får löst grus på vintern. Grävskopechauffören
fick gräva långt in i högen för att komma åt ofruset material.

Det inte bara heter så utan lät likadant när killen i mastodontgrävskopan på bergtäkten släppte ner ett halvt ton grus på vår lilla släpkärra – makadamm!
Maxlasten är 550 kilo så vi borde ha klarat oss med en marginal på femtio kilo om bergsmannen känt vikten rätt i sin lilla spak. Hjulen gick fria men motorn fick slita hårt i uppförsbackarna mot torpet.
Men sluta nu tyck synd om materiella ting. Och tyck lite synd om min kropp istället. För som jag berättat är vägen upp mot torpet oplogad. Och vintergångstigen är knölig eftersom den är skapad av en häst som brukar gå förbi på sina dagliga turer med sin matte. Om det heter så i hästvärden. Hur som helst så fick bilen och kärran stå parkerad 100 meter från verandan. Och jag fick fara som en danskfärja i Helsingborg mellan huset och vägen. Slitsamt? Jäpp!
Men nu är det klart! Och gruset täcker marken under det som ska bli ny trossbotten. Jag har även ersatt den uppätna stocken med en ny. Och det ser – skitsnett ut. Även om vattenpasset säger något annat. Men om vi ska vara ärliga. Spelar det någon roll? Inget annat är ju rakt. Så om luftbubblan i libellen inte är precis i mitten så har vi bestämt oss för att det bara är charmigt.
Eller tidstypiskt.
/Micke

Hitta felet. Kan ni komma på vad som inte är från 1800-talet
i den här bilden? Första pris är en golvläggningskurs utan handledare.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s