Bugbusters

Det här inlägget var vi först lite tveksamma till att skriva. För risken är att vi gör er sterila. Eller i värsta fall tar livet av er. Men om ni känner er nöjda med numerären på barnaskaran, eller gillar att jobba i gummerad sparkdräkt, kan ni lugnt läsa vidare.
Förra veckan letade vi efter mirakelmedlet Boracol. Medlet som gör timmerstockar mindre mumsiga för hungriga skalbaggslarver. Vi hade fått en halv dunk av mågen men den var sedan länge slut. Nu behövde vi en ny för att kunna pensla en angripen syllstock.

På färgaffären i stan var mögel- och skadedjurshyllan tom. Hos byggvaruhuset likaså. Så för att veta var vi skulle fortsätta att leta ringde vi leverantören i Hässleholm. Han gav oss ett rakt svar – nja. Boracol 20, som är anpassat för just skadedjur, var tydligen inte så vanlig i handeln som vi hade trott. Och vad han kunde se så hade ingen av handlarna runt vårt lilla torp medlet i sitt lager. Men det var bara att skicka in en beställning så skulle skåningarna kunna leverera en dunk inom en vecka.
Fast det gällde att göra det nu. För nästa år går medlet inte längre att köpa om man är privatperson. Då får endast professionella skadedjursbekämpare handskas med dylika varor. Bug busters.
Det lät inte som såpavatten precis när herr Kemi fortsatte att berätta om varför man ändrat sin försäljning.
Tydligen hade någon upptäckt att medlet kunde påverka fertiliteten å det grövsta om man slarvade med sin skyddsutrustning. Och det räckte inte med att man undvek att dricka det.

Det är nu som det här inlägget blir lite knepigt. För vi vill inte göra reklam för något som kan vara skadligt. Men – om du vet med dig att du kommer att behöva Boracol 20 inom ett år, och inte vill bli fakturerad av företag som Anticimex, då är vårt tips att du går till färgbutiken och skicka iväg en beställning.
Men använd för guds skull inte den gamla ryska gasmasken som du hittade på loppis för 50 spänn utan köp en ny.
Och skyll inte på oss om något går fel.
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i exteriör, produkter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bugbusters

  1. Viola_T skriver:

    Boracol finns väl även i träfiberisolering (returpapper) om jag förstått det hela rätt. Åtminstone finns det kemiska ämnet bor i den isoleringen.

  2. Micke skriver:

    Hmm, vad vet jag. Företaget verkar vara ett rent kemiföretag så finns det en Boracol-isolering så är det nog som du säger som kemisk ämne i isoleringen mot svamp.
    Om inte jag är helt ute och cyklar så är väl bor just salt. Och col borde väl då vara vätskan som ska transportera saltet in i trät. Vilken kan vara en glykol. Men som sagt, jag är på tunn is nu. ;o)
    Själva körde vi med rent kutterspån. Men mer om det i nästa inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s