Äntligen!

Liggtest – check!

Dansk design?
Nej, pinnstol med fårskinn.Den här dagen har vi längtat efter. Vi har ett golv i köket! Det har vi inte haft på ett halvår. Ja, ni vet hur det brukar gå. Det ena ledde till det andra och till slut var golvet borta och marken öppen. I gamla hus finns inga quick fix. Det borde vi ha lärt oss.
Men nu ligger granen på plats. Med kärnan upp och 15 mm distans till ytterväggarna inför sommarens förväntande expansion. Tipp topp. Men det finns ett litet aber. Golvbjälkarna blev någon centimeter högre än innan. Brädan som blindbotten är skruvad i byggde ytterligare en centimeter. Och golvplanken är 1,5 centimeter tjockare än de ospontade ladugårdstiljorna som låg där innan. Summan av detta gjorde att de fina, höga, trösklarna försvann.  Och blev in-i-stan-höga. Surt. Men vad skulle vi göra? I efterhand kan vi tycka att vi skulle ha valt lägre höjd på bjälklaget. Vilket i och för sig hade gett mindre isolering… äsch, jag vet inte. Golvet är i alla fall skitsnyggt. Hoppas det vrider sig och behåller de små springor som blev. Vi vill ha ett levande golv. Inget pergoutseende.
Nu behöver vi en ROT-ledig murare med spetskunskap inom putsteknik.
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket, köket interiör. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Äntligen!

 1. En Massa Smycken skriver:

  Grattis! Det ser jättefint ut!
  Tråkigt med trösklarna, men asch, golvet tar över det fina ändå!
  Bra jobbat av er!!

 2. Sara skriver:

  Herregud vad varmt och gôtt ni skall ha framöver! Bra jobbat! Och Milou har redan kunnat ta av sig sin jacka 😉

 3. Elisabeth skriver:

  Oj så fint! Så nu ska det gnidas in med såpa då eller?

 4. Stina skriver:

  Tack för alla hejarop! De gillar vi!
  Elisabeth: Japp när köket är klart ska det såpskuras. Om något år kanske vi målar golvet.

 5. Cecilia skriver:

  Det torde vara en viss förbättring, detta att ha golv, inte minst för vovven. Våra hundar tyckte det var väldigt dumt att inte ha golv, bara några vingliga spänger att ramla ner från, ett arrangemang som varade i många månader…

  Måla golvet? Nu blir jag nyfiken. Hur? Varför? Med vad?

 6. Va fint det blev med ett nytt och härligt golv! Grattis 🙂

  Varma hälsningar Erica Pite Byggnadsvård

 7. Andrea skriver:

  Hej! Jag följde renoveringen med spänning, men kände mig rätt nöjd att slippa göra samma sak. Men i helgen rev jag bort ett fult golv i förhoppning att hitta ett fint under. Resulterade i att jag kommer behöva göra precis samma sak som ni gjort… 😦

  Jaja, bara att kavla upp ärmarna. Kommer läsa era inlägg många gånger och lära mig av er!

  Lycka till med köksinredningen!

  Andrea

 8. Stina skriver:

  Cecilia: Vi tycker det är fint med linoljemålade trägolv. Kanske i någon nyans av grön umbra så att det ser ut som kalksten. Men vi hinner nog ändra oss många gånger… 🙂

  Andrea: Lycka till med golvet. Det är ett riktigt slitgöra, men det blir bra när det är klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s