Tillbaka till ritbordet

Plugga, gömma och glömma eller barskåp?

Ni som läst tidigare inlägg kommer säkert ihåg hur nöjda vi var över den arkitektritning av vårt nya kök som vi fick av tidningen Gård och torp. Nu när golvet ligger på plats, och vi har haft möjlighet att testmöblera med stolar och bord, inser vi att den inte fungerar. Om vi inte köper nya köksmöbler på Toys”r”Us.
Köksbänken som arkitekten föreslog är större än den vi har i stan. Det känns lite överdrivet. Och matplatsen är yyyttepytte.
Nu är det i och för sig inga större problem eftersom vi inte köpt några bänk- eller väggskåp än. Men, och det här är ett stort MEN, vi har ett hål och ett avloppsrör i golvet på en plats där det kanske inte ska vara ett hål och ett avloppsrör. Och då infinner sig frågan: Hur lagar man ett gigantiskt runt hål mitt i ett nylagt plankgolv? Utan att det syns. För jag tänker inte plocka upp alla brädor igen. Stina hade en idé om att vi skulle behålla röret och bara ha ett litet runt trälock på ovansidan. Då skulle vi kunna ha en flaska kyld sprit i röret. Alltid redo. Det skulle kunna vara en kul detalj – men jag är inte övertygad.
Hur som helst så får vi tänka nytt. Nu lutar det åt att bänken och vasken får bli mindre. Och kanske samsas på utrymmet till höger om fönstret. Då skulle vi få plats med ett större bord och hela fyra stolar! Känn på den.
För övrigt har vi tillbringat årets andra natt i torpet. Komprimerat var det: lyxpasta med lax och vin, kakelugnsvärme, sömn, fågelkvitter och utedass. Perfekt med andra ord. Lördagen tillbringade vi i solen samtidigt som vi städade. Det är alltid bäst att städa bort ett projekt innan man ger sig på nästa.
Men innan vi gör det tar vi byggledigt i två veckor.
Och ritar om köket.

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket, köket interiör. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tillbaka till ritbordet

  1. Sophie skriver:

    Jag tycker flaskylaren låter som ett strålande förslag! Nej, men skämt åsido, vad tråkigt att ni måste börja om. Men tur att ni inte hade kommit längre… Hur som helst blir det nog väldigt bra när ni är färdiga!

  2. Micke skriver:

    Sophie: Vårt senaste förslag är att bygga en vedlår på platsen. Med sittplats. Men om du frågar oss nästa vecka har vi säkert ändrat oss igen, ha ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s