Som man bäddar…

Säsongen för vindsrummet har startat. Men myggnätet till vänster i bild hoppas vi slippa använda på länge.

Under hela vintern har gavelkammaren på vinden varit stängd, låst och reglad. De få gånger vi sovit över i torpet har vi istället legat i bäddsoffan på bottenvåningen. Dels för att det är lättare att få upp värmen tack vare kakelugnen och dels för att slippa gå ner för en lodrät trapp i vintermörkret. Men nu är både ljuset och värmen tillbaka. Luckan till övervåningen är öppen, spindelnäten bortplockade och sängen nybäddad. Nästa gång vi sover över blir det definitivt i gavelkammaren. Ett stort vårtecken om ni frågar oss.
Den här helgen har vi jobbat. Inte i torpet utan där vi får våra månadslöner från. Påsken kommer vi att tillbringa i Norge. Sen blir det dags att ta tag i köksrenoveringen igen.
Midsommar är vår deadline.
/stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i gavelkammaren. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Som man bäddar…

 1. Smultronbo skriver:

  Hej!

  Vilken härlig blogg ni har! Jag ska snarast ta mig ordentligt med tid och lusläsa igenom inläggen 🙂

  Lycka till med köket!
  Camilla

 2. Stina skriver:

  Hej!
  Kul att du gillar vår blogg! Köket är på gång. Nu är det inte ens två månader kvar till vår deadline. Så vi har att göra 😉
  Tur att man tycker det är roligt!
  Stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s