Möbeltransport

Tajt. Hade vi valt ett tjockare spännband hade skåpet inte gått genom luckan från vinden.

I ett svagt ögonblick av kulturiver nämnde jag att det gamla bonnsnickrade skåpet på vinden skulle kunna bli ett coolt inslag i det nyrenoverade köket. På den punkten har jag inte ändrat mig men – då jag skrev det visste jag inte att skapelsen var tungt överdimensionerad och vägde en bra bit över 100 kilo. Och inte blev det lättare av att färdvägen till köket gick nedför en smal brant trapp. Egentligen ett uppdrag för rutinerade, välväxta, flyttkarlar. Men nu var det jag, Stina och far som skulle stå för både muskler och tankesmedja. En trasmatta i trappan fick bli glidmedel och ett spännband runt mina axlar ett mothåll. När far puttade skåpet över trappkrönet var jag säker på att jag skulle slungas efter och slå ihjäl mig mot väggen på andra sidan. Och det var inte lång ifrån att jag fick rätt. Det hela gick med en ryslig fart och om inte Stina hade plockat bort dörren till kammaren och snabbt lyckats baxa skåpet runt hörnet hade jag tappat taget och följt efter.
Nu står brädhögen i hallen och väntar på att få komma in i finköket. Men först ska jag förstärka sockeln och skura ur det en gång till. Skåpet är ingen skönhet men vi tänker för den skull inte måla om det. Det skulle ta bort en del av charmen.
Vad det ursprungligen var byggt för vet vi inte. Men vi tänker använda det som skafferi.
Rustikt är ordet.
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket interiör. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Möbeltransport

 1. Elisabeth O skriver:

  Oj!!! är tacksam att vi har mästerfotografen i behåll, såg farligt ut!

 2. Jag måste skratta lite! Fick lite flashbacks från det att vi byggde vårat köksbord på vinden.. jag rasplade ur mig x antal svordommar innan det kom dit det skulle!

  Det gjorde ni verkligen bra!

 3. Sara skriver:

  Sicken härlig ögonblicksbild!

 4. Micke skriver:

  Elisabeth: Ha ha, ja du vet ju vad jag har haft på axeln i 25 år. Ryggen är inte vad den borde vara.
  Lilla Kråk: Att bygga stora saker på vinden lät osmart, ha ha. Men vem tänker på transporten när byggivern är som störst?
  Sara: Då skulle Stina varit framme med kameran sekunderna innan skåpet nådde marken. Då var ansiktsuttrycket annorlunda kan jag lova. Ha ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s