Före å efter

FÖRE – i stan.

De mest populära bilderna i bloggvärlden verkar vara före-å-efter bilder. Vilket inte är så konstigt eftersom de på ett pedagogiskt sätt visar hur ett projekt har fortlöpt. Vår söndag har också haft ett projekt. Därför tar vi till det populära bildtrixet och kör en före- och en efter-bild just här.
Det ni ser på före-bilden är mitt egentillverkade soffbord. Skapat för sju år sedan av två ekskivor, fyra stålben och lika många hjul. Det har genom åren väckt stor beundran – från mig. Men på senare tid har det mest varit repigt och trist. Därför fick det i helgen bli utbytt mot ett nytt modernt köpebord. Eller om det var för att vi under en tid kastat lystna blickar på det. För ekskivorna körde vi snabbt ut till torpet där de fick nytt liv som bänkskivor. Till diskbänk och lådhurtsskåp. Efter en total makeover med slipmaskinen.
Diskhon i keramik är Ikeas Domsjö. Lägg märke till avloppsdragningen. Det ser inte snyggt ut idag men det fungerar. Snart blir den en del av en kombinerad vedlår och sittbänk och då kommer man inte längre att märka av den.

Nu börjar det äntligen se ut som ett kök.
Och vår midsommar-deadline känns inte längre orimlig.
I morgon ska jag montera luckor och lådor.
Och Stina ska pensla vidare i linoljeträsket.
/Micke 


P.S Stina påstår att bänkskiva skulle ha varit tre centimeter längre om jag bara hade sågat efter rätt markering. Det må vara sant. Men då ska man veta att en felsågad bänkskiva också är en bänkskiva. Bara lite kortare i ena änden.

EFTER – på landet. Väggarna har också fått behandling. Linoljefärg och tapet Erken från Lim och handtryck.


Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket, köket interiör. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Före å efter

 1. Elisabeth O skriver:

  Imponerande! När kommer ni hit och renoverar? 😉
  Nu dröjer det inte innan ni får besök (om vi får), är så nyfikna så vi kan dö (särskilt gôbben)./E

 2. Viola_T skriver:

  Livet ska va gött, å det verkar gå på räls i ert torp. Trevligt!!

 3. Mia skriver:

  Byggare Bob har varit i farten! Redigt!!

 4. Anonymous skriver:

  Jag vill bara skriva några rader och berätta att jag är en av alla era trogna läsare. Det är en fröjd att på avstånd få ta del av allt er slit och arbete. Lycka till i framtiden och fortsätt att dela med er av fram- och motgångar.

  Lena Sjö Wahl

 5. Micke skriver:

  Elisabeth: Självklart är ni välkomna. Bara ni kan hålla er tills köket fungerar så vi kan bjuda på något. :o)
  Viola: Tack. Men om det går på räls vet jag inte. Det finns såå mycket som vi inte gjort, eller hunnit med. Inget av utsidan, förutom taket, är förändrat. Så de grannar som går, eller rider, förbi ser ingen skillnad. Och verandan är ett sorgebarn… Men det går framåt :o)
  Mia: Byggare Mick och Byggare Chris, om jag får be, ha ha :o)
  Lena Sjö Wahl: Åh vad glada vi blev för din kommentar! Kul att du vill följa med på vår lite skumpiga resa. Det är ni som får oss att kämpa på när det är som tyngst att dra på sig snickarbyxorna. :o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s