Pyssel

Klar! Fast i samma ögonblick som jag sa det funderade jag på att bygga vidare. För kanske ska den få en sarg också…

Stina har varit ute och snott korn, eller om det är råg, från grannåkern.
Och snart hänger det på en spik i ett kök nära mig.

Då var det lugnt och stilla på Berget igen. Gäster har avlöst varandra under våra första semesterveckor och vi har bara ätit, ätit och ääätit – känns det som. Väldigt gott förvisso. Men torpet börjar bli en kalorifälla. Trots att vi har en stor skog att röra oss i. Skärpning!
I veckan fick vi en cykelkärra av Stinas föräldrar när vi var där och hälsade på. Inte i ”mint condition” eftersom den stått ute bakom en lada i allt för många år. Men efter att svärfar penslat den med svart Hammerit-färg blev den förföriskt snygg. Förförisk i mening att den fick följa med hem trots sönderrostade fälgar, söndertorkade däck och ruttet trä.
Efter en grundlig service, där de gamla fälgarna fick ge plats för nya, och brädor från spillvirkeshögen blev nytt trädäck, ser den ut att må prima igen. Premiärturen blev ned till ängen för en picknick där vi drack champagne och åt snittar i sällskap med vänner från Norge, femton kor och en räv.
Nu ska vi försöka att få tag i två gamla cyklar också.
/micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i verktyg. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pyssel

  1. Elisabeth O skriver:

    Troligtvis korn, ifall stråna slutar på ungefär samma höjd. Råg är ”spretigt” dvs. alla strån är lika långa och slutar därmed på olika höjd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s