The värsta blogginlägget ever

Får vi presentera Ixodes ricinus – fästing. Torpets mest objudna gäst fast i fästingsnaran från Trix. I den bönstora kroppen har den blod. Mitt blod!

Skogsmyggor eller översvämningsmyggor. De kan vara nog så irriterande. Men de är inget mot sommarens värsta blodsugare – fästingen. Den här lilla Vlad Draculan på bilden har suttit och lurat i det blöta gräset och väntat på transport. När Milou råkade stanna till vid hållplatsen löste den enkel biljett till vår säng och klev av. Efter en kort vandring i natten tyckte den att min rygg var en lysande plats att suga blod ifrån. Och där har den suttit med sina krokförsedda ben i ett fast grepp om min hud och med snabeln inborrad i köttet. Tills i morse när jag kände en konstig kula med handen och Stina fick rycka ut med apotekets fästingborttagare. En lysande uppfinning förresten.
Vi har plockat ett tiotal odjur från Milous kropp under sommaren. Och två från mig. Varav den här är den största. Myggen verkar gilla Stina bäst. Fästingarna mig. Så är det. Nu gäller det att hålla koll på såret. En knöl och en stor rodnad är enda minnet på huden än så länge.
/micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i djur. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till The värsta blogginlägget ever

 1. Oh my gooood! Vilken äcklig!
  Hua, tur den är borttagen och hoppas inte fler sätter bo på kroppen!

 2. Stina skriver:

  Nej nu får det vara nog med fästingbett. Har läst att det är ovanligt många just i år. Blää

 3. Anonymous skriver:

  Här tänkte jag skriva något om som skulle bli roligt, men jag blev så äcklad (och samtidigt lite fascinerad) av bilden att jag helt kom av mig…

 4. Sara skriver:

  Vi har också mycket fästingar. Jag har blivit helt immun mot hur äckliga de är. Jag har faktiskt blivit immun mot allt vad småkryp heter sedan vi köpte torpet. Möss (inomhus) och huggormar får mig fortfarande att lyfta på ögonbrynen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s