Ommöblerat

En liten, men väldigt djup, soffa. Bordsskivan ska få lite färg så småningom. Ett liten finess hittade vi också. Det som såg ut som en vanlig draglåda under bordsskivan visade sig vara ett bakbord. We like!

Har ni sett vårt tjusiga slagbord i köket? Inte bordet på bilden utan det vi hade tidigare. Det kom från min farfars morbröder som bodde i en liten stuga på Värmlandsnäs för typ 100 år sedan. Men bordet var tyvärr aningen för stort för vårt kök. Om vi var fler än tre personer blev utrymmet trängre än flygsätena i ett Ryanair-plan.

Men det har fått duga. Tills vi nyligen hittade en köksgrupp på Blocket. Bara åtta mil hemifrån. En minisoffa, 130 cm bred med förvaring under, ett litet bord samt två stolar. Den här gången var vi snabba med att ringa på annonsen. Och jodå, möblerna fanns kvar. Så efter jobbet satte vi oss i bilen, kopplade på kärran, och drog iväg.
Mitt ute i oävla (ociviliserade trakter på värmländska) bodde annonsören. Efter att vi vridit och vänt, måttat och provsuttit slog vi till. Och prutade 200 kronor. Catshing!
Med fullastad kärra åkte vi hemåt och vidare mot torpet. Då hade det redan hunnit bli mörkt. Så utrustade med pann- och ficklampa bar vi in möblerna. Antagligen såg vi ut som värsta inbrottstjuvarna. Fast å andra sidan bär väl inte tjuvar IN möbler.
Nu är de på plats och köket blev mycket rymligare. Lite färg och nytt tyg är det som fattas.
Det kommer att bli så fint!
Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket interiör, möbler. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s