Sockel med karaktär

Lite färg på det där så….

Varje husägare sätter sitt eget märke när han eller hon renoverar. Även vi. När det blev dags att klä in sockeln med vatt- och sockelbräda fick sticksågen hjälpa till för att plankorna skulle passa mot de ojämna syllstenarna. Men för att slippa figursåga allt exakt föddes en form som vi sen höll oss till runt hela farstun. Eller form och form. Det blev den sväng som sticksågsbladet kunde klara av utan att gå av helt enkelt. Men resultatet blev riktigt bra. Det ser nästan ut som vi försökt oss på lite snickarglädje. I sin allra enklaste form. 

Apropå form. Hålet i väggen har fått sin fyllning efter det att presenningen visade sig var fel lösning. En tillfällig dörr av plywood. Med handtag av guld. Eller egentligen – guldfärgad plast. Inte helt inbrottssäker kanske. Men det krävs lite brytande för att komma in och det borde avskräcka de allra klåfingrigaste. Resterande busar får grannarna ta hand om. De har jaktlicens hela bunden.
Originaldörrarna står i uthuset hemma i stan. Och nu har vi bestämt oss. De bli kvar på torpet. Därför ska de få åka till finsnickeriet för totalrenovering. Allt annat hade känts fel.
Det är kärlek det.
/micke

Tv: Inte lika snygga som originalet kanske men fullt funktionsdugliga dörrar.
Th: Låshasp och handtag från insidan. Ringen kommer från en väska till en champagneflaska. Lite torplyx!


Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i farstun, pardörrar, trapp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s