Jag hann

Före, under och efter.
En liter färg räckte till tre strykningar på farstuns alla fönster och flaggstången. Ändå finns det lite färg kvar i burken. Linoljefärg är drygt.

Jajamensan! Fönstren blev klara i tid. Bortpetningen av kittet tog så lång tid att jag började misströsta och tvekade på om jag skulle hinna bli klar innan kvicksilvret skulle visa minusgrader. Men tji fick jag! Nu i kväll fick fönstren sitt tredje och sista lager färg. Jag använde samma kulör som till flaggstången vilket var 5 % grön umbra. Eller varmvitt om du så vill. När verandabågarna var klara kunde jag därför stega över gräsmattan och pensla stången. Som i och med det också blev vinterklar.

Nu är vi återigen i fas med planeringen.
Dessutom har vi kontaktat en pardörrsrenoverare som har lovat att renovera våra dörrar under november.
Och så har vi fått en entrétrappsten i granit. Den ska vi snart släpa till torpet och lägga på plats framför roslagstrappan.
Det går bra nu.
/stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i farstun, färg, fönsterrenovering. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jag hann

 1. Hejja Stina!! Vilken skillnad med nytt kitt och färg!!
  Min fönsterrenovering får vila ett tag. Även om det verkligen behövs.. men men, dom sitter väl kvar till våren gissar jag!
  Ha en bra helg! Kram!

 2. Vad snyggt!!
  Jag har läst mig så mkt sedan jag hittade alla detta torpbloggar på internet.
  Får se om vi vågar oss på våra fönster i stugan 🙂

 3. Stina skriver:

  Angelica: Tack! Ja, det blev något bättre än innan. 😉

  Soldattorpet: Tackar! Jag läste på i böcker, tidningar, bloggar och forum innan jag vågade sätta igång med fönsterrenoveringen. Och nu, två år senare, är jag nästan klar! Bara innanfönstren kvar. Lycka till med era fönsterrenoveringar!

 4. Anna skriver:

  Hej! Kikar in här för första gången! Bra jobbat med fönstrena! Jag har också renoverat fönstren hela sommaren!

  kRAM

 5. färgtrappan/m-l skriver:

  Hej!
  Det är väl härligt när man håller på med någon renoveringsdel där man faktiskt ser en klar skillnad direkt!

  Visst är det något konstigt filijokus med linoljefärg, det är nästan alltid mer färg kvar i burken när man slutar måla än när man började?! 😉

  /Maja

 6. Stina skriver:

  Anna: Hej! Välkommen hit och vi hoppas att du vill komma tillbaka. Fönsterrenovering är kanske inte det roligaste man kan hålla på med, men det blir ju väldigt fint när det är klart.

  Maja: Visst är det är väldigt tacksamt att måla. För vips så ser det nytt ut! Och jag slutar aldrig förvånas över hur dryg linoljefärgen är. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s