Trappsten

Lyft med benen, lyft med benen, lyft med…

Som en tjuv om natten, eller snarare som en bergsget om natten, vinglade vi runt på stenblocken i mörkret utanför åkeriet i stan. Vi hade blivit lovade av ägaren att välja ut ett passande block som vi kunde använda som sten framför vår nybyggda trätrapp. Helt gratis. Och här fanns massor. Stenblocken var gamla markstenar som rivits upp vid en byggnation för några år sedan och sen blivit liggande. Trots att det var frestande att välja en stor maffig avslutningssten kände vi att det nog inte skulle passa vårt lilla torp. Så vi bestämde oss för en av de minsta. Ungefär lika stor som betongblocket vi hade tidigare. Men den här var på riktigt. I mörkret, trots att klockan inte hunnit bli sju, lastade vi stenblocket på vår släpkärra och körde hem. Låter som ”a walk in the park” men var något helt annat. För små stenblock väger nästan lika mycket som stora stenblock, tror jag. Det måste var något med ordet ”block” som skapar vikt. Och trots att åkeriet var fyllt av kraftmaskiner med hydrauliska klor, armar och gafflar fick vi förlita oss på våra egna muskelkrafter. Så går det när man väljer att ”handla” efter stängningsdags.

Men nu är trappstenen äntligen hemma. Och till helgen baxar vi den på plats.
I morgon tar vi hand om träningsvärken.
/micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i farstun, trapp. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trappsten

  1. Viola_T skriver:

    Pass upp! Ryggskott – stenbrott 😉
    Men vilken lycka trots allt…

  2. Micke skriver:

    You bet! Men visst hade hjärtat blivit ännu lite varmare om vi hittat en naturligt slipad sten att ha nedanför trappan. Slipad av vatten. Men det är ju inte bara att sno en sten vid strandkanten hur som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s