Vedträn

Staplat! Tydligen spelar det ingen roll för torkningen om barken ligger uppåt eller nedåt. Men jag gör som pappa alltid gjort. Barken nedåt.

Bland det första vi gjorde som nyblivna torpägare var att öppna upp trädgården. Dels för att den var alldeles igenväxt men också för att få mer sol och mindre fukt på stugan. Skogvaktarpappa kom och sågade ner ett gäng träd, delade upp dem i kubbar, la dem på hög och – åkte hem. Där har veden sen fått ligga. Men nu har vi skaffat en vedklyv. På sex ton med spakar, hydraulik och kolvar.  För som ni vet; med en maskin blir allt lite roligare. Men om den okluvna högen var stor, blev den kluvna ännu större. Och eftersom vi har ont om uthus och förråd fick vi ta till det gamla trädknepet. Två tätstående granar och två SJ-pallar. Efter några timmars staplande hade vi ett stöddigt vedförråd. Nu fattas bara ett tak. Men med tanke på hur mycket råspont som blev över från farstun räcker det nog till det också.
/Stina

P.S Välkommen till vår nya bloggadress!

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vedträn

  1. Carro skriver:

    Tack så hjärtligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s