Mus i vårt hus

I kondensskålen har musen byggt ett litet bo av vad trädgården hade att erbjuda.

Skrattar bäst som skrattar sist. Musen hade även dragit in en massa skräp i skåpet.

Vi har två kylskåp i torpet. Ett litet som står i köket och ett större i förrådet utanför.
Men förrådet är oisolerat och i och med att vintern närmar sig är det lika bra att stänga av ”ölkylen”, förlåt, kylanläggningen.
Så häromdagen när vi städade ur skåpet upptäckte vi att vi hade en husmus. En smart sådan dessutom. Musen har nämligen byggt bo i skålen för kondensvattnet. Hon har även använt själva kylen som toalett. Inte så dumt tänkt. För när det är minusgrader ute är det åtminstone åtta plus i kylskåpet.
Husdjur i all ära, men möss vill vi inte ha där vi förvarar mat. Så för att stoppa svartbygget har vi nu tagit bort skålen och tätat kondenshålet med musnät.
Musen är därmed vräkt och får hitta ett nytt hyresrätt.

Lycka till säger vi!
/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i djur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s