Midsommarlöp

Nu börjar det bli kallt på dagarna. Snön ligger och lurar strax norr om oss. Och vi som inte är klara med taket till verandan än. Pappen ligger visserligen på plats – och är tät. Men den ska skäras runt om och dropplåtar ska införskaffas. Från början hade vi tänkt att skippa plåtarna och låta pappen gå runt kanten för att sen spika och limma den på undersidan. Men nu har vi ändrat oss. Det får bli funktion före utseende. Vi har fått allt för många historier om ruttna takutsprång berättade för oss. Plåtarna kommer ändå inte att synas bakom hängrännorna. Som vi kanske gör av trä. Om vi hinner. Lediga helger är en bristvara just nu.

När jag letade bland gamla bilder hittade jag årets inbjudan till midsommarfesten. Utformad som en löpsedel. Det får bli en morot inför nästa sommar.

Tyvärr är det för sent att anmäla er.

/micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Midsommarlöp

  1. Nr14 skriver:

    Kjekt å følge dere videre på wordpress:)

  2. torpetberget skriver:

    Hej nr 14!
    Kul att du gillar vår blogg! Välkommen!
    /Stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s