Stenblock

Roslagsmahogny och gråsten. På riktigt liksom.

Nu är marksteget på plats. Och vi kan glädja oss åt att all betong, som tidigare utgjorde trappan, är ersatt av trä och sten. Naturliga material

Pust! Att flytta stenblocket från vägen till trappan hade sitt pris.

hämtade ur skogen. Det känns gott i hjärtat. Men det var på tiden. Trätrappans första steg blev lite, lite för högt för att man obehindrat ska kunna gå upp för den. Stenen placerade vi därför medvetet något högre än planerat. Vi vet att det ser ut som att blocket bara ligger på marken, men så är det inte. Undersidan är ojämn och nedgrävd ett par decimeter på sina ställen. När gräset växt upp kommer det att se helt naturligt ut. Nu får vi hålla tummarna för att vi inte slår tårna i plattan till sommaren. För då kanske vi gräver ner den för gott.

Det enda debaclet var att stenblocket fick en oplanerad lutning inåt. Trots att vi försökte vara noga med vattenpass och sättsand. Det måste vi åtgärda så fort som möjligt. Vi har all kunskap om vad vatten som rinner åt fel håll kan ställa till med.

/micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i exteriör, farstun, trapp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s