Penseltips

Att måla är roligt. Att tvätta penslarna är däremot o-roligt. Stenhårda penslar är ännu mer o-roligt.
I en bok som jag någon gång läste fick jag ett ovärderligt tips.
Efter jag målat och tvättat penslarna (ja, jag vet, tvättningen kommer man inte undan) ställer jag ner dem i en burk med rå linolja. Då håller sig penslarna fina och riskerar inte att bli hårda som BAM*.
Bäst är det om man hänger penslarna i burken så att borsten inte böjer sig.
När man typ ett halvår senare ska använda penslarna igen är det bara att torka av och börja måla igen. Fiffigt.
/stina

*BAM är världens tredje hårdaste ämne som består av bor, aluminium och magnesium samt titanborid. /Avdelning värdelöst vetande.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i färg, linolja, produkter. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Penseltips

  1. Linda skriver:

    Tack för tipset! Hårda penslar är så trist…

  2. Johan skriver:

    I always lack time to clean my brushes and keep them in linolje. It works great, even if you keep them like this during longer periods. Only last winter I was unfortunate: there wasn’t enough linolje in the jar so top of hairs were not covered: that proved to be a good meal for the mice! And with cheaper brushes the (polyester) cord keeping the hairs together is affected by the oil and breaks when painting.
    Put a hard brush in linoljesåpa. Give it a rub once in a while and the brush will be as good as new in a few days.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s