Två dörrar och en dropplist

Dörrarna som de såg ut när vi hämtade dem. Skrapade, lagade och narade!

Äntligen är dörrarna tillbaka. Efter några veckor på spa hos Kavat Snickeri i Fjugesta står de nu hemma i målarverkstan.

Andra sidan är ni klara? – Nej.

Möbelsnickaren Kajsa skrapade, lagade, fogade och satte i pluggar (narar) i dörrarna. Nu ser de betydligt fräschare ut – och yngre. Bortavistelsen gjorde verkligen susen.
Kajsa gjorde också en dropplist. Det är något som aldrig funnits på dörrarna men som behövs för att leda bort regnvatten och öka livslängden på dem. Att dropplisten inte sitter på nu beror på att vi ännu inte vet hur hög tröskeln kommer bli.
Men innan de får komma tillbaka till torpet måste de målas.
Och detta med val av färg är banne mig inte lätt. Vi var länge inne på att måla dem ockragula. Men så målade grannen sina dörrar med den kulören. Och då kändes det liksom gjort.
Så därför tänkte vi att grönt skulle bli bra. Det var ju dörrarnas färg innan renoveringen. Men vilken nyans av grönt? Till slut kom vi fram till 85 procent kromoxidgrönt.
Sagt och gjort, nu är dörrarna målade med tre lager linoljefärg. Och, ja, det blev fint. Kanske skulle man valt en mörkare nyans. Men dörrarna får komma till sin rätta plats innan vi bestämmer oss.
Till helgen kommer vi att sätta tillbaka dörrposten, men karmen är dåliga längst ner så vi måste laga och lappa lite först. Förhoppningsvis kommer dörrarna kröna farstun innan veckan är slut.

/Stina

Grönt är skönt! Tre lager linoljefärg och dörrarna ser nästan nya ut. "Pinnen" i mitten är en dropplist.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i exteriör, farstun, färg, linoljefärg, pardörrar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Två dörrar och en dropplist

 1. Sophie skriver:

  Vilken tur att nån hittat in till mig via er så ni dök upp i länkarna för jag hade missat att byta till er nya wordpressadress. Nu ligger ni i prenumerationslistan igen och jag måste bara komma ikapp. Tyckte väl det var ett tag sedan ni skrev… 🙂

  Era dörrar ser precis ut som våra gamal vi satt som nya ytterdörrar på framsidan av huset. Vi har inga dropplister men det beror bara på att våra dörrar inom kort ska bli innerdörrar istället… eller inom kort är väl relativt men huset ska ju få tillbaka sin glasveranda och då hamnar pardörren inomhus istället och då tycker vi det är synd att sätta droppnäsa. De klarar sig den tiden hoppas vi.

 2. Sophie skriver:

  Att era dörrar ser ut som våra innebär alltså att jag tycker de är jättefina!! 🙂 Om det inte framgick ovan.

 3. Christina skriver:

  Hej Sophie!
  Så bra att du hittat till vår nya adress! På den gamla händer det ju inte så mycket nuförtiden. Och inte här heller kanske. Vi har bestämt att ta det lite lugnt i december. Sen drar vi igång igen. Och därmed blir det fler blogginlägg såklart. 😉
  Vi har också haft funderingar på att sätta på ytterligare ett par dörrar så att de gamla blir innnandörrar. Men eftersom som det är ett fritidshus och farstun ändå är oisolerad så behåller vi nog det som det är nu.

 4. Lizette skriver:

  Hej!
  Ska bli spännande att se dem på plats.

  Hälsning
  Lizette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s