Dagmar kom på besök

Tack för det dumma Dagmar!

Nej, vi har varken glömt bort torp eller blogg. Trots att det kan verka så. Vänner och bekanta har börjat skälla på oss för att vi inte uppdaterat. Men vi bestämde redan från början att vi bara skulle skriva om så’nt som hade med Berget att göra. Om inget hände – inget bloggande. Men nu är det nytt år. Here we go!

Under julhelgen fick vi oväntat besök på torpet. Dagmar hade vägarna förbi men surade antagligen till eftersom vi inte var hemma. Resultatet blev vi varse några dagar senare. Stormen Dagmar hade lekt plockepinn med skogen. En vanlig kall vinter hade träden klarat sig. Men är det mjukt i marken står inte träden tokstadigt. Särskilt inte döda träd. Och det här döda trädet passade på att ge det gamla vedskjulet en örfil. Ska man vara positiv så missade trädet det nya dasset. Men bara med någon meter. Trädet, en al eller sälg tror jag, slog sönder vindskivorna och tryckte till takplåten. Men på väg ner hade stammen den goda smaken att lägga sig – direkt på vedhögen. Det kan tyckas smart, men jag tycker att det var irriterande. För nu är min välstaplade vedhög raserad. Bara att stapla om.

Nästa helg ska trädet bort. Till vår hjälp har vi en skogvaktare emeritus. Även kallad pappa. Med en überskarp motorsågskedja. Härlig start på 2012!

Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dagmar kom på besök

 1. Maja skriver:

  Ja vi har också haft ett plockepinn här. Igen. Det var en STOR Oxel (som jag absolut ville spara senast vi tog ner några träd, fick jag för det!) som drattade ner med kronan ca 1 meter från vårt utetak… och med världens största rotvälta. Huvaligen!
  Men…hjälp kom och trädet togs bort 🙂
  Tur att det finns hjälp att få, eller hur? 🙂

  /Maja

 2. Christina skriver:

  Ja, vad skulle man göra utan släkten egentligen? Tur att de finns ;).

 3. Pingback: Årsredovisning « Torpet Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s