Hjärtblad

Nämen, så näpet! Bara fyra dagar efter jag placerat stockrosfröna på torvbriketter tittade en liten yttepytteplanta fram. Med två små fina hjärtblad.

Ni märker att jag inte är någon Bosse Rappne eller John Taylor eftersom jag är mäkta imponerad över ett groende frö. Men kul är det. Och lite framgång behöver jag så här i starten. Annars är risken att både pluggboxar, frön och såjord åker ut genom fönstret. Och torpträdgården får en vacker svart asfaltsbeläggning istället. Jag lovar dock att jag ska ha lite mer tålamod innan jag lyfter luren och ringer NCC för en offert.

Nu fattas det bara att resten ska ta sig. I pluggboxen, där jag sådde pelargoner, är det fortfarande fulbrun jord.

Nästa steg blir att göra en beställning ur Impectas frökatalog.

/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s