Känd från media ;o)

Det var med skräckblandad glädje vi öppnade Aftonbladets helgbilaga Härligt hemma idag. Det är nästan nio månader sedan journalisterna Monika och Angelica var på besök i torpet. Nu är resultatet i tidningen. Och det blev riktigt bra.

I fyra timmar stannade teamet. Inte för att vi var extra krångliga utan för att vi hade trevligt och drack kaffe och pratade länge i solen framför huset. Så vill vi minnas det i alla fall. Sanningen är nog snarare att vi hade svårt att sluta babbla när vi väl kommit igång. Jag minns att vi skrattade åt att könsrollerna blev cementerade när vi skulle fotografera eftersom Stina stod och diskade under en rönn och jag ombads sätta på mig snickarbyxor. För det är inte riktigt sanning i vårt förhållande. Det händer lika ofta att jag står och diskar när Stina får för sig att riva en vägg – eller nå´t. Men vi har egna erfarenheter av media och vet att man måste vara extra tydlig för att hinna med att berätta en historia i en begränsad textmassa och med bara några få bilder.

Om ni är nyfikna finns tidningen ute nu.

/micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i media. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Känd från media ;o)

 1. Elisabeth skriver:

  Ser ju utan att ha läst att det ser väldigt bra ut! Får väl köpa blaskan i morgon så jag får läsa om mina favvisar ; )

  • Micke skriver:

   Ha ha, ja gör det. Även om du redan kunnat läsa i bloggen att vi kommit mycket längre på renoveringsresan än vad det står om i AB. Det är ju ett halvår sedan de var på besök. Vi får nog göra ett inlägg om det. Ha det gott! :o)

 2. Emma skriver:

  Åh spännande att vara med i tidningen:)

  Kika gärna in hos mig, har en fin fin tävling i samarbete med Eco Wallpaper, fina tapeter i vinst:)

  Ha en fin dag!

 3. Pingback: Årsredovisning « Torpet Berget

 4. Pingback: Torpet – en illustration | Torpet Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s