Färgschema

Ingen plastfärg här inte! Färgschemat ska vi skriva ut och sätta upp på lämplig plats i torpet. Klicka på bilden så blir den större – och mer läsbar.

Trots av vi bara renoverat i tre år börjar vi glömma bort vad vi gjorde i början.
I stället för att skriva analog dagbok startade vi den  här bloggen. Men även om vi skriver ett antal inlägg varje månad får vi ändå inte med allt.
Häromdagen diskuterade vi vilka färger som använts i torpet. Det kan vara bra att veta om man någon gång byter ut något eller ska måla över. Då är det en fördel om vi minns vilken nyans det ska vara. ”Lugn bara lugn, allt står på bloggen”, sa jag.
Men det gör det inte alls. Och eftersom jag  knappt minns vad jag gjorde igår så känns det angeläget att ha nedskrivet vilka färger vi använt.
Så jag grävde i min hjärna, surfade på nätet och läste bloggen – resultatet ser ni ovan. En tabell!
Vän av ordning ser att jag fyllt i färg för fasaden, trots att den inte är målad. Men, vi har sen länge tillbaka bestämt att väggarna ska målas i ljusröd falufärg utan linolja. Så därför är tabellen lite före sin tid, men den är också gjord i InDesign och inte huggen på en runsten. Uppdateringsbar alltså!
/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i färg, linoljefärg, produkter. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Färgschema

 1. Elisabeth skriver:

  Gud vad präktiga ni är ; ) Jag får mindervärdeskomplex! Mitt projekt i vår lillstuga innebar samma typ av problem, tyvärr hade jag redan glömt vilken färg jag hade på listerna i de olika rummen (tyvärr inte samma av någon outgrundlig anledning…) när vi kom till slutet och skulle komplettera. Vit är inte samma sak i olika fabrikat, som ni vet. Fel blev det i bland men då var jag så trött på alltihop så jag sket i det, på ren värmländska! Det är som tur var inte jag som bor där, hyresgästen är så nöjd ändå! Post-it-lappsystem på burkarna är inte att rekommendera…

 2. Matilda skriver:

  Vi har bott i vårt hus i tre månader nu. Tanken att göra en likadan lista som er har slagit mig. Nu ska jag nog se till att få det gjort, när jag fortfarande minns vad jag har använt.

 3. Sophie skriver:

  Tanken har slagit mig också men jag tänker lite lika att allt står i bloggen… sen upptäcker jag att det gör det INTE! Måste nog göra en sån tabell jag också innan minnet sviker mig helt. 🙂 Mycket bra idé!

  • torpetberget skriver:

   Hej Sophie!
   Visst är det så! Vi tror att vi skriver om allt, men så är det verkligen inte. Det är bara att sätta igång, man behöver ju inte krångla och göra en tabell. Bara att skriva en lista funkar lika bra.
   /Stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s