Ska det vara så? Va, va, VA?

Så här ska inte en pluggbox se ut.

Jag har med full entusiasm tagit mig an det ”nya” projektet i trädgården. Jag började med att så några pelargoner i pluggboxen. För en dryg vecka sedan kom leveransen från Impecta och nu står små plastkrukor lite överallt i bostaden. Men nog om det. Nu till mitt irritationsmoment.

Det första jag sådde i pluggboxen var pelargoner, några veckor senare även myskmalva i samma box. Det resulterade i att pelargonplantorna växte till sig medan malvafröerna låg och kuckelurade i jorden.

Här hör Nelson Gardens pluggbox hemma. Efter lite googlande förstod jag att det är fler än jag som haft samma problem.

Så igår tog jag tag i saken och planterade om pelargonerna. Pluggboxen fungerar så att när man trycker ner den så ”poppar” pluggplantorna upp. Och jajamen, det gjorde de. Sen till problemet. Eftersom malvan inte tagit sig skulle boxen tillbaka till ursprungsläget.

Jag drog, tryckte, slet och svor. Men boxen var som ihopsvetsad med underredet. Jag drog, tryckte, slet och svor lite mer. Inget hände. Jag surnade till och satte mig framför tv:n. En halvtimme senare tog jag tag i det igen, den här gången med en skruvmejsel! Jag tryckte, bände och drog. MEN NÄRÅ! Vid det här laget var jag så förbannad så att den där ådern i pannan börjat pulsera. Nu var det jag mot Nelson Gardens j**la box!

Jag gjorde ett sista ryck och PANG! Boxen gick sönder. Jord flög åt alla håll. Köket såg ut som att jag nyst med en rejäl portion Göteborgs rapé i munnen.

Jag trodde pluggboxar var fiffigt. Nu har jag en annan åsikt. Och hur kan den vara så dumt konstruerad att det inte går att få loss delarna? Är det en engångsartikel för 200 kronor? Väldigt dyr i så fall.

Dags att citera Sverker Olofsson: ”Ska det vara så? Ska det vara så? Är det så? Va? VA?

/Stinasomharlitestädningattgöraiköket

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i odling, produkter, trädgård. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ska det vara så? Va, va, VA?

 1. Elisabeth skriver:

  Reklamera! Penfarna tillbaks. Hota med tidningen ; )

 2. torpetberget skriver:

  Hota med tidningarna (plural) menar du? 😉
  Ja, det kanske man borde göra oftare. 🙂
  Men man är ju som genomsnittlige svensken, knyter näven i fickan. Och muttrar lite surt. Eller skriver ett argt blogginlägg, haha!
  Får se om jag orkar reklamera pluggboxen.
  /Stina

 3. Lavin skriver:

  Stackars malvan fick sig en upplevelse!

  • torpetberget skriver:

   Haha, ja, det kan man lugnt säga. Två plantor lyckades jag rädda. De är omplanterade i vanliga hederliga plastkrukor. Pluggboxar är nu bannlysta i vårt hem!
   /Stina

 4. Asta skriver:

  Jag har använt pluggbox och har aldrig råkat ut för det du skriver om. Förmodligen ett måndagsexemplar. Reklamera säger jag också. Jag tycker att de är praktiska, men det gäller att så sådant med samma utvecklingsfas i hela byttan,
  Fast ska jag vara ärlig har jag numera gått över till roottrainer.

  • torpetberget skriver:

   Hej Asta! Ja, det var kanske ett måndagsexemplar. Men reklamera vet jag inte om jag orkar. Då måste jag ju ta på mig arga-konsument-kostymen! 😉
   Roottrainer har jag sett men inte använt. Tycker du att den är bättre? Vad är fördelen?
   Stina

 5. Pingback: Årsredovisning « Torpet Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s