Klara – men inte överens

Pre pynt. Äntligen är vi klara med det sista inomhusprojektet. Nu återstår "bara" utsidan, det vill säga ytterligare fem år av renovering.Typ.

Det blev ett större projekt än vi hade tänkt oss. Tio kvadratmeter farstu är även med våra mått mätt en liten yta. Men ytterdörren tog

Vy från entrén. Trappan går till gavelkammaren.

mer tid än planerat. Slipning och målning var inte bara tidskrävande utan även väldigt tråkigt. Fast nu är det klart. Färgen blev tidsenlig med påsken – det vill säga gul. Och när sittbänken fick färg såg den plötsligt ut som den alltid stått där.

Men nu till det som vi är oense om – golvet. Jag vill som vanligt måla och Stina vill ha kvar så många skurgolv som möjligt. Köket har jag fått bestämma över men farstun – icke. Därför får golvet vara kvar som det är. Och jag kan på något sätt hålla med henne. Det är det enda genuina golvet i torpet. Ett enkelt plankgolv utan isolering. En centimeter planka och sedan markyta. Så nära ute man kan komma med fötterna utan att öppna dörren.

Fasen, hon har nog rätt den där tjejen.

/Micke

Sittbänk enligt egen modell. Ritningen finns inte på Hemmakanalen.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i farstun, pardörrar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Klara – men inte överens

 1. Sara skriver:

  Jäkligt snyggt!

 2. Elisabeth skriver:

  Imponerande som vanligt! Glad Påsk!

 3. torpetberget skriver:

  Tack! Roligt att ni gillar det! 🙂
  Stina

 4. Pingback: Årsredovisning « Torpet Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s