Aftonbladet igen

I helgens bilaga av Aftonbladets Äntligen hemma ser vi att en läsare som heter Börje vill veta var vi köpt vattenbehållaren som vi har i köket. Kul! Mobelverkstan.eu svarar redaktionen. Och det kan säkert stämma att det går att hitta den där. Men det var inte hos Möbelverkstan vi köpte vår cistern. Konstigt att AB inte frågade oss. Vi beställde vattenlådan från Olivkallan.se. Och det visade sig vara en alldeles lysande konstruktion. Lite veka upphängningsöglor kanske. De ser ut som små tavelkrokar fastnitade i plåten. Men de har hållit än så länge och resten av plåtlådan får toppbetyg. Jag önskar att vi hade beställt en mindre variant till utedasset också. Men det är inte försent än.

Så nu vet Börje, och ni andra, det.

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, köket, media. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Aftonbladet igen

  1. MrsUniversum skriver:

    Toppen att ni sprider byggnadsvårdskunskap i tryckt form och på nätet. Verkligt bra!

    • torpetberget skriver:

      Det är kanske det som är problemet, ha ha. Vi är inte byggnadsvårdare utan byggnadsvårdsintresserade! Och det är en gigantisk skillnad. Men vi hoppas att vi oftast gör rätt. Annars är det någon r i k t i g byggnadsvårdare som gett oss fel information. Så försök inte stämma oss, ha ha :o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s