Burn baby burn, burn baby burn…

Den enda anledningen till att måla med plastfärg som vi kan komma på är att den brinner jäkligt bra.

…disco inferno! Och med den sista raden från Saturday night fever-klassikern försvann plötsligt kopplingen till vår majbrasa i april. Fast ni fattade nog ändå.

Men innan ni börjar fundera över varför vi förstör fungerande utemöbler vill jag bara säga att det var allt annat än en fungerande utemöbel. Bordsbenen hade ruttnat vid infästningen och satt löst. Likaså benen till en av stolarna. Och en av brädorna på bordskivan lossnade och föll av när vi skulle flytta den. Med andra ord: den var kass, dålig och död. Byggd av alldeles för klent virke. Men vi ska inte skylla på någon möbelsnickare. Att bord och stolar gått hädan beror helt och hållet på oss. Vi lät gruppen stå ute hela vintern. Vilket var fel. Så läs och lär. Låt inte utemöblerna stå ute på vintern! Om ni inte är sugna på att byta grupp eller gillar att elda stora brasor på våren. Vi hade båda anledningarna. Och några till. Så det var inte med någon större sorg vi satte eld på möblemanget. En för oss ny, mycket snyggare, grupp väntar på att bli använd. När den blivit målad – kromoxidgrön.

Men det är ett annat projekt.

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, exteriör, trädgård. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Burn baby burn, burn baby burn…

 1. Sophie skriver:

  Finns en del glädje i att få elda upp just sånt som är målat med plastfärg. Kanske inte om det är fina grejor just men för att bli av med färgen liksom. Jag sörjer ständigt och jämt att de målat om torpet och dess originalpanel med plastfärg. Idag är det bara färgen som gör att panelen sitter kvar på väggen faktiskt. Vet ännu inte hur vi ska göra, om vi ska försöka skrapa en del av brädorna eller om vi bara ska elda dem och byta ut till likadana.
  Får jag gissa att det är en torpgrupp ni köpt som ska få pryda trädgården? Vi har precis köpt en sådan och ska måla den kromoxidgrön.

  • torpetberget skriver:

   Hej Sophie. Förlåt för att vi glömt bort dig. Om det är en torpgrupp vi renoverat vet jag inte. Men du kan se stolarna här: https://torpetberget.wordpress.com/2012/03/16/samlare/
   Plastfärg är ett problem. Vi hade en del av den varan i torpet också. Och där har vi skrapat och målat över med linoljefärg. Men vi slipade inte trärent. Kanske mest för att vi saknat en Speedheater i verktygslådan. Fast i vårt fall var det bara dörrar och några lister.
   Är det fasaden du menar så är vårt trista råd. Elda! Inte huset utan brädorna. Det låter som ett maratonlopp att skrapa bort all plastfärg från redan dåliga brädor. Och slamfärg biter inte det minsta på plastfärgsyta. Vi har en bräda mellan huset och utbyggnaden som varit målad med vit plastfärg. Och den har man försökt att slipa och måla över. Men efter ett tag lyste vitfärgen igenom och nu är den vit igen.
   Lycka till.
   /Micke
   P s Har vi sagt hur imponerade vi är över jobbet, och resultatet, på ert stora hus? Otroligt bra jobbat! Men vi har också varit glada över att vårt hus är så mycket mindre, ha ha. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s