Köket – del två

Riktiga hantverkare jobbar i fårskinnstofflor! Här är första strykningen, förtunnad med terpentin. Två lager till behövs innan golvet är klart. Och sen lite golvlister på det.

Vad har jag gjort under tiden som Micke planterat äppelträd, gjort flaggstångsritningar och grävt grunda gjuthål?

Ja, inte har jag legat på sofflocket och petat mig i naveln i alla fall. Bland annat så har jag påbörjat en trädgårdskurs, mer om det i ett annat inlägg, och tagit mig an köksgolvet.

För ungefär ett år sedan höll vi som mest på med köksrenoveringen. Då var vår deadline midsommar. I den planen ingick det att måla golvet också. Fast det var det enda vi inte hann med innan det var dags för sill och snaps. Men nu har vi (läs jag) tagit oss tid till det.

Valet av kulör var inte helt självklart. Vi visste att det skulle vara grön umbra. Frågan var bara vilken nyans. Ska man vara helt historiskt korrekt ska färgen likna kalksten. Och om jag förstått saken rätt ska blandningen då vara runt 30-60 procent. Det blir lite för mörkt tycker vi. Den ”murriga” umbran skulle skära sig med väggfärgen som är grönjord B. Därför hamnade valet på tio procent grön umbra. Så fick det bli.

Dilemmat är bara att springorna mellan brädorna syns mer nu när det är målat. En optimist tycker att det är en grafisk effekt. Eller att det påminner om ett flådigt båtdäck.

Vi håller med och säger att det blir snyggt och att springorna var planerade från början.

Jojomensan, så var det.

/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i färg, köket, köket interiör, linoljefärg, terpentin. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Köket – del två

 1. Sophie skriver:

  Fint med målat golv. Håller med om att riktiga hantverkare har fårskinnstofflor, det har nämligen jag också allt som oftast… 🙂

 2. torpetberget skriver:

  Haha, javisst är det! Skit i Arbesko, fårskinnstofflor är det som gäller! 🙂
  /Stina

 3. h skriver:

  är tofflorna till salu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s