Trädgårdshelg

Resan hem blev på skakiga hjulaxlar. Kärran var tungt överlastad och däcken var millimetrar från att skrapa i skärmarna.

Två ton prima jord direkt från en traktorskopa! Det blev lösningen, och räddningen, för vår köksträdgård. Att köpa säckar med planteringsjord på trädgårdshandeln till vår stora bädd var inte att tänka på. Fast länge såg det ut som den enda lösningen. Men efter tre mobilsamtal hittade vi till slut en vänlig granne i byn som lät oss hämta två kärrlaster jord från hans jättehög. Tack för det! Det första kärran lastade vi med hjälp av traktorn. Den andra handskyfflade vi själva. Det tog styggt i nacken eftersom vi var tvungna att tömma kärrorna på samma sätt.

En enkel men stilig lösning tycker vi.

Men nu är jorden på plats och midsommarpotatisen är pluggad. Och vi kan bara hålla tummarna för att knölarna ska hinna upp i tid. Vi är några veckor sena i år. Kanske ska vi lägga en duk över landet för att skynda på processen?

Under tiden som Stina kupade jord och planterade frön och jordpäron byggde jag en spaljé till bondbönorna, av sly som fanns i närheten. Nu är det bara att vänta på att de första gröna bladen ska titta upp ur jorden. Än så länge ser det lite trist ut. Fast det finns redan något grönt i ett av hörnen. En liten rabarberplanta som vi fått av mor och far. Den bör klara av att producera stjälkar till, i alla fall, ett par rabarberpajer redan i år.

Håll tummarna för att brunnen inte sinar i år. För i så fall har vi problem.

/Micke

Stina planterar morötter och huvudsallad i en av rutorna.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, odling, trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s