Köptips från Bergets konsumentavdelning!

Att markera odlingsrader visade sig vara knivigt (!).

Odlingspinnar går att hitta i alla möjliga och omöjliga modeller. Om man letar på ställen där man vet något om trädgårdsodling vill säga. I helgen var vi ute efter dylika pinnar. En enkel anspråkslös modell i trä utan några extravaganser. Men vi var tyvärr ute på en dag när alla specialbutiker hade stängt. Visst, vi kunde ha gjort egna stickor men den här dagen var det ebb i listlagret och även brädgår’n hade slagit igen. Så den enda lösningen var att åka in till matvaruaffärerna i stan. Men var vi än letade kunde vi bara hitta pinnar i plast med påklistrade griffeltavlor eller plåtvarianter med färdigskrivna örtnamn på engelska. Då, på ett oväntat ställe i en av butikerna, fann vi ett substitut. Med rätt skrivyta och i rätt material. Coops köksavdelning överraskade oss med att ha det vi inte visste att vi sökte – matbestick i trä! Och påsarna med träknivar var – spot on! 25 knivar för 16 kronor i rätt odlingspinneformat. Där, har ni vårt köptips. Men se till att det är knivar ni köper. Skedarna kan vara lite trixiga att få ner i jorden gissar vi.

Vårt bonustips idag är egentligen en självklarhet. När man ska skriva på träpinnar bör man se till att det är en vattentålig tuschpenna man använder. Det gjorde inte vi. Den första uppsättningen pinnar med texterna morötter och huvudsallad rann av när vi började vattna.

Bara att göra om och göra rätt…

/Micke

Oväntat besök i landet.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i odling, trädgård. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Köptips från Bergets konsumentavdelning!

 1. Sophie skriver:

  Det här ska jag komma ihåg. Smart! Jag gillar när man kan hitta alternativ som är billigare men minst lika bra. Själv sparade jag alla glasspinanr under ett par år och använde dem irabatterna för att märka ut var jag satt vad så jag visste om allt kom upp igen. Tyvärr klarade de bara en säsong sen ruttnade de bort vilket gjorde att jag nu inte har en aning om vad jag har förlorat om jag har förlorat något!

  • torpetberget skriver:

   Glasspinnar är fiffigt! Men det blir dyrt om man räknar in glassspriset också, ha ha. Använder vi pinnar med text är det på växter som ändå bara klarar en säsong så det är helt okej att de ruttnar bort. Men läs tipset från Stina här nere. De pinnarna är nog ännu bättre.

   • Sophie skriver:

    Jo men det blir billig glass om man tänker tvärtom att man dessutom återanvänder pinnen som annars bara slängs 😉

 2. Anna Sjöström skriver:

  Snitsigt! Ordning och reda i grönsakslandet minsann!

 3. Stina skriver:

  Hej
  På Biltema säljer de fina slipade träpinna, vet egentligen inte vad de ska användas till, men de är fina och kostar runt 50 lappen för nästan ett livs behov. Alltså massor i en plastpåse.

  • torpetberget skriver:

   Det var en fantastiskt smart idé! Pinnarna du köpt är målarpinnar som man rör om färg med – tror jag. Jag har sett dem men inte gjort samma koppling som du. Bra där Stina! Nu kommer vi att köpa en påse mål…odlingspinnar nästa gång vi är på Biltema. 🙂

 4. Elisabeth skriver:

  Pinnarna på Biltema är pinnar man ska ha att tända i brasan med! Funkar garanterat bra som både färgomrörare och odlingspinnar. Själva använde vi dom som distanser när vi kaklade en bänk…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s