Ny färg på trädgårdsmöblerna

Tanken är att vi ska måla om våra ”nya” trädgårdsmöbler. Och jag har kommit j ä t t e långt. Bara en av fem stolar har fått ny färg än så länge. Så jättelångt är en klar överdrift.
Men den ensamma stolen visar vilken skillnad det blir med grön kromoxid istället för vit. Med tanke på hur mycket skog och buskar det finns runt vår lilla stuga så smälter den gröna stolen in i omgivningen på mjukare sätt. Och sticker inte ut och skriker; Här står jag! Och det vill vi inte heller att den ska göra.
Det är inte så att jag tycker vita utemöbler är fula. Det kan vara jättefint i en trädgård som inte är så skogig som vår. Vi har till exempel en vit utegrupp hemma i stan – på altanen. Men här på landet, granne med gröna granar, trivs barrfärgade möbler bäst – tycker jag.

/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i färg, linoljefärg, stolar, trädgård. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ny färg på trädgårdsmöblerna

 1. Sophie skriver:

  Grannt som sören blir det! 🙂 Jag håller helt med om att det är visst fint med vita också men på landet eller nära skogen passar de kromoxidgröna väldigt bra in. Jag har precis slukit färdigt vår torpgrupp och hoppas att de är torra så jag kan sätta ut dem intill syrenne och det nya faluröda staketet till på söndag. Vilken fröjd det kommer att bli att fika där! Era stolar är så vackra!

  • torpetberget skriver:

   Tack! Och jag är väldigt avundsjuk på dina trädgårdssoffor som du hittade på logen. Jag letar efter en sådan, men antingen är de för dyra eller så säljs de med en gång.
   Men det skulle passa jäkligt bra tillsammans med stolarna och bordet. 🙂
   Stina

 2. Måste säga att färgen blev VÄLDIGT snyggt på den möbeln….

 3. Elisabeth skriver:

  Skitsnyggt, på ren svenska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s