Trädtak

Har ni någonsin funderat på att byta ut takbeklädnaden mot något grönare? Kanske ett torv-, gräs- eller sedumtak? I så fall vill vi passa på att krydda era fantasier ytterligare och tipsa om ett norskt trädtak. Vi hittade huset, eller hytta som norrmännen säger, när vi var på fjällvandring i Hemsedal i helgen. Sadeltaket bestod av tjock mossa toppat med fem hyggligt stora granar. Tyvärr verkade huset vara bortom all räddning. Men en schysst byggnadsvårdare skulle säkert kunna vända tiden tillbaka och som belöning få tillgång till byns bästa granar att dekorera varje jul. Vi önskar han eller henne – lycka till!

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Trädtak

 1. MrsUniversum skriver:

  Detta kastar nytt ljus innebörden av ordet trätak/trädtak. Granar har ju inte pålrot som furor, så kanske har rötterna inte växt genom taket 🙂

  • torpetberget skriver:

   Bra att du förstod att det var skrivet med en stor skottkärra ironi, ha ha. Att furor har ”pålrötter” hade jag ingen aning om. Trots att jag fick en trädbok av svärföräldrarna efter att jag råkat dra hem en asp istället för björk till midsommarstången för fyra år sedan. Ha ha

 2. Erika skriver:

  Sjuuukt! Det ser ut som ett bildmontage!

  • torpetberget skriver:

   Haha, det ligger inget photoshop-fusk á Terje Hellesø bakom den här bilden. Vi lovar.
   Och kul att hitta din blogg förresten, det stod fel i Gård & Torp? Eller så skrev jag in fel adress…
   /stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s