Frö-sseri

Tur att vi inte jobbar inom public service. Då hade vi fått nämna några andra fröleverantörer också.

Har jag sagt att jag slog till på frörean i somras?
Jojomensan, köplusten slog till med full kraft och jag klickade hem påse efter påse. För halva priset dessutom! Tjoho!
Därför blev det lite för mycket, ähum. I brevlådan damp en salig blandning med doftpetunia, kejsarvinda, spenat, blåklint, akleja, gråmalva, krollilja, prästkrage, blåklocka, luktärt, pelargon, rosenskära, brytsockerärt, morot, rädisa, borstnejlika och sommarmalva ner.

Behöver jag de här? Har jag planerat dem till att passa i en rabatt eller odlingsbädd? Nej, men när det ändå var så billigt så tänkte jag; ”äsch, lite extra fröer gör väl inget”. Och att börja så blommor och planera trädgården mitt i den mörka vintern gör årstiden något mer uthärdlig.

Ni kanske hajade till när ni läste att jag köpte morotsfrön. Det gick ju sådär med årets skörd. Men jag är envis (eller obildbar) därför gör jag ett försök till nästa års odling. Skam den som ger sig. Bara jag får bukt med ogräsproblemen så ska det nog gå bättre.
Så nu har jag en hel del att se fram emot nästa år – och en massa jobb. Men var ska jag ställa alla små frökrukor? Det var trångt nog sist. I stan hade vi krukor precis överallt – köket, vardagsrummet, sovrummet, gästrummet och altanen. Att de ska stå varmt först och sen svalt gör det inte enklare. Hmm, det kanske är dags för oss att fixa ett växthus?
/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Frö-sseri

 1. veronica skriver:

  Morötterna kan du ju dessutom höstså redan nu i oktober så börjar dom gro så fort det blir tillräckligt varmt till våren. Med vänlig hälsning, Veronica

  • Stina skriver:

   Hej Veronica!
   Jaha, kan man? Det kanske jag skulle prova. Det vore bra om morötterna hade lite försprång mot ogräset. Jag tyckte det var hopplöst att se skillnad på ogräset och morötterna i våras.
   Tack för tipset!
   /Stina

 2. Sophie skriver:

  Spännande och fina sorter, men ska du ge dig på att så Krollilja? Det tar ju 7 år från sådd till blomning… Alldeles för länge tyckte jag så jag köpte små lökar på tradera istället, de är rätt dyra men jag hade fina blommor i somras så det var det värt. 😀

  • torpetberget skriver:

   Sju år?!? Haha, nä, så länge orkar jag inte vänta. Det gick lite snabbt när jag gjorde alla mina beställningar. Jag handlade mer med ögat än med förståndet tydligen. 🙂
   Stina

   • Sophie skriver:

    Men har du nu köpt fröna kan du ju alltid så dem och se vad som händer… om inte annat blir du kanske glatt överraskad om sju år när blommorna du glömt bort slår ut. 🙂

 3. Louise skriver:

  Frö som gömts i snö kommer upp i tö!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s