Trädgårdsoffa

Vår nyinköpta soffa behöver lite kärlek. Med ett nytt lager kromoxidgrön färg kommer den bli som ny.
Foto:Hammarö auktionsverk

I våras bytte vi ut våra gamla trasiga trädgårdsmöbler mot några stolar och ett bord med ett äldre och mer tidstypiskt utseende. Fint så. Men vi har saknat en soffa. En fin svängd sådan i trä med ribbor. Den skulle passa perfekt i vår trädgård. Men trots idogt letande hittade vi ingen. I alla fall ingen till ett vettigt pris.
Tills förra veckan, då det dök upp två (!) soffor på ett auktionsverk här i närheten. Precis den modellen vi ville ha.
Auktionen gick ut i söndags kväll och när det var tio minuter kvar slängde jag in ett bud – som var för lågt. Okej, då lägger jag väl ett bud till då. Som även det var för lågt.
Nu var min puls rätt hög och jag surnade till. Det var då själva f*n, jag ska ha den där soffan!
Här vill jag dock höja ett varningens finger, det är väldigt lätt att dras med i en budgivning. Och få en dyr räkning på posten – man blir lätt köpgalen. Därför hade jag innan budgivningen bestämt ett maxpris, går det över det då ger jag mig.
Så jag slängde in mitt tredje och slutgiltiga bud – 750 kronor. Och soffan blev vår! Hurra!
Nu blir det ett vinterprojekt att få soffan vårfin.
/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i möbler, trädgård. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Trädgårdsoffa

 1. Sophie skriver:

  Superfin, väldigt lik de två vi hittade här på logen. 750 kr är ju ett fynd faktiskt fast ska jag retas lite kan jag ju berätta att våra båda var helt gratis… 😉

 2. torpetberget skriver:

  Haha, ja, gratis är ju alltid bäst. Det är inte helt fel att ha en egen loge att hitta fynd i. Men jag håller med, 750 kr (+20% och 25 kr slagavgift) är rätt billigt för en sån soffa. Jag trodde inte att det budet skulle bli det vinnande. Så jag är väldigt nöjd! 🙂

 3. Lundagård skriver:

  Vilken snygging!

 4. torpetberget skriver:

  Javisst är det! En riktig skönhet trots sina ca 100 år. 😉

 5. Mitt Egnahem skriver:

  Kul att hitta en till Värmländsk blogg! Fint torp ni har, har ju sett ert snygga kök i Gård och Torp! Är det måntro ni som är ”torptalibanerna” :):) Hoppas ni tål skôj… Hälsning från Värmländska Mitt Egnahem

  • torpetberget skriver:

   Hej! Och välkommen hit! Trots att det finns många gamla hus i Värmland, är det få husbloggare. Konstigt, men trevligt med lite sällskap nu. 🙂
   Torptalibaner, haha, nä, jag föredrar i så fall ordet huskramare. Låter snällare tycker jag.
   Stina

 6. Erika skriver:

  Vrålsnygg soffa till vrakpris!

 7. Pingback: Årsredovisning « Torpet Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s