Men va i #&%€#”€!

Inte nog med att musen bajsat runt fällan den har kissat på taket av den också. Total förnedring.

Åkte till torpet idag för att avlägsna musen som använt vårt kök som latrin. Gissa om jag först blev lycklig när jag såg att det var

Det blev lite över till musjägaren också…

spillning runt musfällan. Korven hade tydligen lockat till sig herr, eller fru, mus. Ett quickfix tänkte jag. Men icke. Musfällan var lika tom som innan. Tydligen är vår motståndare smartare än en femteklassare. Här krävs ny strategi. Så istället för korv eller ost har vi lyssnat på kommentaren från ”tbille” och laddat med choklad i form av nötkräm. Det borde vara omöjligt att få loss från utlösningsmekanismen utan att fällan ska slå igen.

To be continued.

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i djur, köket. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Men va i #&%€#”€!

  1. Sophie skriver:

    Nötkräm har jag inte testat men leverpastej har alltid funkat hos oss när vi haft möss så det kan du ockå testa om även nötkrämen går bet. Å andra sidan tror jag inte just er mus tänker gå i fällan, han eller hon verkar för smart. Det är verkligen total förnedring att kissa på musfällan. 😀

  2. Johan skriver:

    Jag läddade 7 mussfällor med jordnötssmör i garaget utan fångst. Men ännu en bensinledning till gnagad sönder. Jag köpte seriös råttgift i stor mängder för att skydda mina trägårdsmaskiner.

    Vad då med den Silverline apparat? Den fungerade inte?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s