Got Ya!

Hmm, jag måste medge att de är väldigt söta. Livsfarliga men väldigt söta.

Äntligen lön för möda! Inte bara en utan två möss fick lämna jordelivet med kräm i mungiporna efter att fällorna slagit igen. Vi skalade upp projektet ett snäpp i går och köpte två nya råttfällor. Den här gången från Granngården. Vilket kändes som en något seriösare leverantör av bekämpningsmedel än Coop. Och så här i efterhand kan vi konstatera att Basic-fällan från kooperativet i direkt jämförelse med Granngårdens dito – bara var skit. Trots att vi laddade båda på samma sätt, med nötkräm, lyckades mössen slicka i sig hela klumpen från basicfällan utan att utlösningsmekanismen slog igen. Så Basic åker i soppåsen. Och Coop hamnar i skamvrån.

Rapp2 var namnet. Godkända av Naturvårdsverket.

Med två möss avlägsnade skulle man kunna tro att det hela var över. Troligen inte. Vi var ju först övertygade om att det skulle röra sig om en vilsen mus. Nu visade det sig var två – vuxna möss. Och eftersom vi inte har en aning om vilket kön de har kan det lika gärna vara ett par. Och i så fall kan vi ha ett musbo bakom något av skåpen med ett tiotal ungar i just nu. Wikipedia skrämmer oss med informationen om att möss föder 5-10 kullar per år och 3-13 ungar per gång. Det skulle bli, om man har otur, 130 ungar från ett och samma muspar och år!

Och om man då räknar med att några av ungarna växer upp, hittar egna partners, bygger bo, skaffar barn… då är det plötsligt en jäkla massa möss som kommer att springa runt i vårt lilla torp innan vintern är över. Vi skulle behöva täcka alla golvytor med fällor, och sprida en söt nötkrämsdoft över hela byn, för att bli av med dem.

Det är bäst att vi laddar om och låter de fungerande fällorna vara kvar.

Och håller tummarna för att vi ska kunna mota Olle i grind.

Önska oss god jaktlycka.

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i djur, köket. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Got Ya!

  1. Elisabeth skriver:

    Den sorten är bra, har vi haft i många år. Funkar t.o.m. i rostigt tillstånd 😉

  2. Maria skriver:

    Vi laddar alltid våra fällor med snickers. Nää, inte en hel men en liten bit av en snickers. Funkar jättebra. Tipset har vi fått av Anticimex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s