Årsredovisning

godjul2012small

Med bara några dagar kvar av 2012 tänkte vi passa på att summera lite.

Den första känslan vi får är att det varit ett ganska dåligt renoveringsår. Vilket i och för sig borde vara helt okej eftersom vi hade två ganska hektiska år bakom oss. Men nu när vi läser igenom bloggen blir vi ändå positivt överraskade. Inga gigantiska projekt kanske, men många smågrejer och fix har blivit gjorda. Och en hel del projekt har hantverkare gjort åt oss.

Här är en kronologisk årsredovisning med länkar om ni missat något:

Januari

I januari fick vi besök av stormen Dagmar. Hon välte stora träd som på sin väg ner touchade vårt gamla utedass. Inga stora skador uppstod men takplåt och vindskivor fick sig en rejäl smäll. Har vi lagat det – nej.

Februari

Under februari kom våra renoverade pardörrar äntligen på plats. Då funderade vi även på hur torpet skulle se ut med ett par lunettfönster på framsidan. En fråga som engagerade våra följare. Vi har aldrig fått så mycket feedback på ett blogginlägg. Men har vi fattat ett beslut om fönstren – njaej.

Mars

Den stora händelsen i mars var att vi var med i Aftonbladets bilaga Härligt hemma. Jättekul! Micke tyckte att han såg bra ut på bilderna och trafiken till bloggen ökade ganska rejält efter det. Inte på grund av bilden på Micke kanske men ändå. Under samma månad försökte Stina sig på att odla blommor men blev fradgatuggande förbannad över pluggboxen som hon hade köpt och som gick sönder. Vi byggde även en sittbänk i farstun och köpte två gamla cyklar.

April

Under april fick vi lite extra fart och farstun blev klar, gul och grann. Vi målade även köksgolvet, planterade äppelträdet Sävstaholm och gjöt ett flaggstångsfäste.

Maj

I maj gick Stina en trädgårdskurs och vi började så grönsaker i det nya landet.

Juni

Juni blev en slapp månad. En humlestör kom på plats och vi tog in offerter för brunnsborrning.

Juli

Juli, som var vår semestermånad, fick vi äntligen dricksvatten. Vilket måste ses som ett gigantiskt steg i torpets hundraåriga historia. Plåtslagaren kom också på betalt besök och byggde en huv till skorstenen.

Augusti

Under augusti kom vi på att eftersom vi fått vatten från underjorden vore en utedusch en bra idé, så vi byggde en. Vi skördade också grönsaker och försökte göra snaps – vilket gick sisådär.

September

I september gjorde vi knappt något. Förutom att konstatera att en tegelsten i kakelugnen spruckit. Har vi åtgärdat den – nej.

Oktober

Under oktober fick vi ett ryck igen och Micke gjorde klart snickarglädjen till farstun. Vi köpte även en trädgårdssoffa på auktion och jag började renovera innanfönstren. Vi testade också ”mirakelmaskinen” speedheatern som vi borde ha köpt för fyra år sedan. Nu är det försent.

November

Under november fick vi oväntat besök av Geval.. möss. Vi tror att det till slut blev fem söta gnagare som fastnade i våra fällor. Sen tog det slut. Stina hann även med att peta ner några vårlökar innan tjälen kom.

December

Nu är det december och alla innanfönster är färdiga. Färgen ska bara torka. Sen kan vi sätta upp dem i kammaren.

Först hade vi tänkt att fira jul i stugan och pyntade därför lite smått. Gardiner och kransar kom på plats. Men så blev det inte på grund av att våra jobb. Men nästa år…

Då blir det julbonanza på Berget!

God jul och gott nytt år!

önskar

Stina och Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Årsredovisning

  1. Sophie skriver:

    Härligt när man ser tillbaka och inser hur mycket man faktiskt har gjort. God jul till er!

  2. Sara skriver:

    Tack för skorstenstipset! Skall skicka det till plåtslagaren som idée. /Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s