Shabby – men chict skåp

Skåp i fel färg men rätt storlek.

Skåp i fel färg men rätt storlek.

Vi har köpt ett supskåp. Ett litet träsnidat hörnskåp som vi hittade på en nätauktion här i Värmland. Problemet är bara att det är vitt – kritvitt! Med lite bortskavda detaljer. Herregud, hur gick det här till? Vi som ondgjort oss över shabby chic-trenden så länge. Och dyrt blev det också. Utropspriset var 300 kronor men auktionen slutade på nästan det dubbla. Har vi blivit spritt språngande galna? Nej, jag tror inte det. Än ska vi inte döpa om Berget till Gökboet.

Länge har vi letat efter ett litet hörnskåp till köket. Och eftersom vår bröstpanel går två tredjedelar upp på väggen finns inte mycket kvar att hänga ett skåp på. Och det enda hörn där det skulle passa är över kökssoffan, mellan ett fönster och en tallrikshylla. Vilket gjorde att det krävdes ett skåp i dockhusstorlek. Tyvärr är det ont om sådana.

Ska du ha dig en stänkare? Flaska och glas följde med i köpet.

Flaska och glas ingick i köpet.

Men så plötsligt fanns det där. Ett 32 centimeter högt miniskåp – perfekt! Men som sagt, det var ett problem. Annonsen avslöjade aldrig att möbeln var skrik-vit. Målad med tjock plastfärg. Trots det har vi hängt upp det på väggen. Tillfälligt, ska vi tillägga. Eller i väntan på ny linoljefärg. Frågan är bara vilken kulör. Vitt skär sig mot allt annat i köket där vi annars bara har jordkulörer.

Jag har frågat Micke men han slår undan frågan och säger att det största problemet är att välja spritsort till karaffen. Akvavit (brännvin) eller whisky?

Ge oss förslag i vårt färg- och spritdilemma.

/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i färg, interiörer, köket interiör, linoljefärg, loppisfynd, möbler. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Shabby – men chict skåp

 1. oraberg skriver:

  Ska ni ha whisky i supskåpet finns det ingen anledning att måla om det. 😉

 2. Louise skriver:

  jag tänker en kraftig färg, typ bergblå eller buteljgrön, kanske även aubergin eller pompejanskt röd. Solgult. Blå-gröna färger är nog lättare att få att smälta in, men fantastiskt vilket fint mönster den har! Jag tänker tempera faktiskt, för en kraftig och supermatt färg, som poleras sidenmatt där man tar i skåpet, mmm…

 3. torpetberget skriver:

  Odd: Jodu! Jag står inte ut med den skrikiga vita färgen. 🙂
  Lousie: Oj, vad många förslag. Tack! 🙂 Och du har rätt, matt färg är nog finare. Jag tänkte först använda linoljefärg, men äggoljetempera kanske är bättre. Grönt, blått eller gult. Det här tåls att fundera på. Jag får nog gå in på ovolin.se och ta mig en kik.
  /Stina

 4. Sophie skriver:

  Fint skåp men förskräclig färg som jag förstår inte ens massor med uppdrucken whiskey gör snyggare. 😉

  Jag håller med om att matt färg nog är rätt för skåpet men kulören jag ser framför mig är mer dov, grågrön eller smutsbrungrön kanske. Bergslagsgrön 5-690 eller Tjärdalsbrun 10-850 eller Pärlgrå 9-616 på Ovolins sida.

  Brukar inte vara rädd för färg men på detta skåpet ser jag ingen så färgglad färg. Fast jag kan ju ha fullständigt fel förstås! 🙂

  • sven sillén skriver:

   Jag skulle tvätta bort plastfärgen först. Där under kan det finnas en vacker färg. Biokleen plastfärgsborttagning är bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s