Ostkupa och trätråg

En gruppbild på våra senaste inköp. Om ni tycker att vasen ser sned ut så beror på att den är just det.

En gruppbild på våra senaste inköp. Om ni tycker att vasen ser sned ut så beror det på att den är just det. Sned alltså.

Förra helgen var vi på besök hos svärföräldrarna i Dalsland och passade på att åka förbi vår favoritloppis i Åmål. Eller loppis förresten. Det är en butik på fina gatan där man säljer lite tjusigare loppisföremål, på gränsen till antikviteter. Vi hade varit där tidigare och alltid hittat något litet att ta med hem. Men den här gången såg lokalen annorlunda ut. Hälften av hyllorna var tomma och kvinnan som skötte ruljansen stod och packade glasföremål i en kartong.

– Oj, var dörren öppen, sa hon när vi steg in i värmen. Vi har tyvärr stängt och tänker köra alla föremål till auktion, men om ni hittar något så säg bara till så kan jag göra ett bra pris åt er.

En trist känsla fyllde kroppen eftersom ett uppskattat resmål skulle försvinna. Men samtidigt bubblade en upprymdhet över att kunna göra en bra affär. På en av hyllorna som klarat sig från flyttkartongen stod en ostkupa som vi tittat på tidigare. En fyrkantig tingest i pressat glas. Antagligen från 30-40-tal.

–Ni kan få den för 150 kronor, fortsatte hon. Det är ett bra auktionspris.

Jag har sett liknande ostkupor som sålts på Tradera för samma pengar. Men också betydligt dyrare. Och den här var komplett med fat. Jag tvekade lite men Stina var bestämd. Ostkupan hamnade på disken. Nästa föremål var en vacker taklampa. Den kommer att passa perfekt i taket i vår nymålade farstu. Fynd nummer tre blev en bonbonjär, en godisskål med lock. Vi hittade även en liten vas som fick följa med som freebee. Fyra föremål som vi faktiskt letat efter och allt för bara – 200 kronor! Kanske kände hon av att jag var tveksam till priset på ostkupan eftersom slutpriset blev så lågt.

Vi har även hunnit med att köpa ett gammalt trätråg från en auktionssajt för 325 kronor. Ett okej pris om man är på gott humör och struntar i att det efter slagavgift och provision slutade på 415 kronor. Vilket måste anses vara ett riktigt, riktigt dåligt köp. Men ni vet säkert hur det brukar bli när man deltar i en auktion. Till slut handlar det inte längre om att göra en bra affär utan om att vinna en tävling. Så nu har vi en trälåda som vi inte riktigt vet vad vi ska ha till. Antagligen får den förvara ved i farstun. Som ett mellanlager.

Vad är det med oss och näthandel? Vi ska nog hålla oss till utförsäljningar IRL i framtiden.

/Micke

Nu har vi ett tråg också. Undrar vad vi ska ha det till?

Nu har vi ett tråg också. Bilden är från auktionssajten.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i allmoge, loppisfynd. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ostkupa och trätråg

  1. Elisabeth skriver:

    Ostkupa tror jag inte att det är utan en smörkupa!?

    • torpetberget skriver:

      Hej Elisabeth! Jag vill gärna ge dig rätt men jag är lite tveksam. Gjorde en enkel bildsökning på Google på både ostkupa och smörkupa, och det resultat som mest svarade upp till vad vi har är nog – ostkupa. Hmmm. Hoppas någon mer kommer med synpunkter. För nu vill jag veta. Kanske är båda namnen rätt? Kärt barn du vet. 🙂

  2. Pingback: Årsrapport | Torpet Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s