Bergets blå byxor

Proffsbyxor med proffslogga – i reflex dessutom.

Proffsbyxor med proffslogga – i reflex dessutom.

Tada!

Tada!

Jag tror att arbetsbyxor var det första jag köpte efter att vi blivit torpägare. Men då var det ett impulsköp. MÅSTE HA BYXOR, NU! Därför blev det ett par pantalonger av ett billigt fabrikat. Bra, men nackdelen var att hållbarheten inte var den bästa. Sömmar släppte, gylfen fungerade sporadiskt och så vidare. Så jag antar att Micke tröttnat på mina ständiga svordomar för när jag fyllde år i torsdags fick jag arbetsbyxornas Rolls Royce, midjebyxan Hantverk X1500. Och inte nog med det, han hade dessutom skaffat ett tryck med torpnamnet på höger vad.
Så nu ser vår amatörrenovering plötsligt väldigt proffsig ut.
/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i produkter. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Bergets blå byxor

 1. Elisabeth skriver:

  Gud vad snygg du blev! 🙂 Han vet vad han gör den där Lindblom…

 2. Louise skriver:

  Så snygga, blir inte lite avis. Mina har inte riktigt böjrum så det blir römokare hela tiden….

 3. Anna Franzén skriver:

  Snyggt! Riktiga brallor är en fördel… bara det där med fickor för knäskydd.. å vad bra!

  Måste också passa på att fråga om du känner till någon speciell sajt för köp och sälj av gammla grejor till renovering? Blocket mfl i all ära, men det hade varit skönt att inte få upp en massa chabby chickkrafs eller kromat nytt när man söker på ”krok” tex. Typ antikmarknad på nätet?

  Ha det gott! Väntar fö med spänning på årets odlingar!

 4. torpetberget skriver:

  Hej Anna! Och tack, jag är mycket nöjd med byxorna. 🙂
  Vi brukar köpa en del på Karlstad Hammarö auktionsverk. Där finns många fina grejer, och så ligger det i närheten så det är enkelt för oss att hämta det vi ropat in. Vet inte var du bor, men kolla upp något auktionsverk. Där brukar man slippa shabby chic-möblerna. 🙂
  Stina

  • Anna Franzén skriver:

   Tack för tipset! Jag har min syster i Karlstad, så det kanske blir konkurrens om grejorna!

 5. Pingback: Årsrapport | Torpet Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s