Konst

xxx

Vernissage inom kort.

Jag måste bara kort berätta att vi har utökat vår konstsamling på torpet. Den ”äkta” Carl Larsson-tavlan som vi köpte för några månader sedan ska få sällskap av två ”äkta” mästerverk av Anders Zorn. Ekivoka tavlor föreställande mulliga nakna dalkullor i omotiverade miljöer. Vilket vi villigt betalade 120 kronor för. En tavla med en påklädd man i båt, signerad av okänd konstnär, fick vi på köpet. Det är lite så vi gör affärer.

Snart på en vägg nära oss.

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i interiörer, loppisfynd. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Konst

  1. Louise skriver:

    Nu gäller det bara att hitta en räv och näcken, så är samlingen komplett. Älskar ramarna, de gör verkligen det hela.

    • torpetberget skriver:

      Ha ha, ja det fattas bara en Näcken av Josephsons eller en räv av Liljefors så är väggarna färdigdekorerade. Och vi har vår pension räddad. Om ingen tittar närmare på ”dyrgriparna” förstås. ;o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s