Inkapslad sommarsång

xxx

Fyra små gulspräckliga ägg som inte blir kläckta.

I helgen kom jag på att jag skulle rensa de gamla fågelholkarna som sitter under taket på ena gaveln. Ingen hade brytt sig om barnkamrarna på många år.

Lådorna var ratade av småfåglarna och bara fulla medFågelholk öst small gammalt bös, tänkte jag. Men när jag öppnade botten på den första holken föll grön färsk mossa och fem små ägg till marken. Ett gick sönder och avslöjade att de var årsfärska. Min kollega, och ornitolog, AH säger att det troligen är talgoxen som lagt dem.

Skamset och med böjt huvud konstaterar jag att det kommer att bli en tyst sommar…

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, djur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s