Gamla trädgårdar

Foto från Bohusläns museum.

Vi fick nyligen en kommentar på ett gammalt blogginlägg. Frida tipsade oss om en sida från Bohusläns museum. Där kan man, under fliken trädgårdskultur, gå in och titta på bilder och läsa kort om gamla trädgårdar, så som de såg ut runt sekelskiftet. Mycket intressant för alla med gamla hus.

Vi tycker att den sidan var så bra att vi länkar till den här.

http://www.utgangspunkten.se/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePageWide.aspx?id=48167

/Stina

P.S Tack för tipset!

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Gamla trädgårdar

 1. Therése skriver:

  Hjälp! Vilken underbar sida 🙂 Tack för den, har nu sparat den som bokmärke 🙂

  Therése

 2. Eva skriver:

  Hej! Tack för en intressant blogg och en mycket värdefull länk som ni lagt in. Själv bor vi i ett 1920-talshus och spanar efter tidsenliga staket. Vi har också ett torp som vi håller på att rädda från förfall. Det är roligt att se att man inte är ensam entusiast.
  Hälsningar Eva

 3. Louise skriver:

  helt irrelevant men jag tipsar lite. Hittade denna mycket utförliga sida när jag letade efter vilken duk man ska ha för att täcka ogräs, och tänkte på ert land. http://ograsradgivaren.slu.se/artbest/vag3/kontrollatgard.cfm?Kontrollatgarder_id=9

  • torpetberget skriver:

   Hej! Inte alls irrelevant, väldigt bra sida. Det verkar som att om man väljer presenning måste den täcka minst 50 cm utanför odlingsytan. Så gjorde inte vi. Det kanske blir ett nytt test med större presenning i höst. Tack för tipset!
   Stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s