Trädgårdsmöblernas återkomst

20130701-171122.jpg

Fusk-Stina har varit i farten. Vaxduken döljer att bordet bara har fått ett lager färg.

Så var de äntligen på plats igen – trädgårdsmöblerna. Ni som följer oss på Facebook har säkert sett renoveringsprocessen i form av bilder under vintern. Nu är tre stolar, ett bord samt soffan målade med 100 procent kromoxidgrön linoljefärg. Jag har förvisso två stolar kvar i stan men de får vänta med sin skönhetsbehandling.
Det konstiga är att så länge soffan stod inomhus var den väldigt ranglig, men när vi tog ut den till torpet och ställde den på gräsmattan blev den helt plötsligt stadig. Mystiskt, men soffan gillade tydligen inte att stå på ett plant inomhusgolv.
Den observante ser att det bara är två stolar på bilden. Den tredje stolen står vid trädgårdslandet. Där kan man sätta sig en stund för att ta en paus från ogräsrensandet eller bara titta på när grödorna gror. Ja, vi har semester så allt görs i lite långsammare tempo och vi har tagit paus från större bygg- och renoveringsprojekt. Dags för en fika kanske!
/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i färg, linoljefärg, möbler, trädgård. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Trädgårdsmöblernas återkomst

 1. Maria skriver:

  Skruva fast bitar av en gammal plastskärbräda på stolsbenen. Då håller de lite längre. Det är ju inte optimalt för trädgårdsmöblerna att stå.i gräset. Men det är ju där man vill sitta.:-)

  • torpetberget skriver:

   Hej Maria! Ja, det blir som hemmagjorda möbeltassar. 😉
   Jag oljade in ”fötterna” ordentligt innan jag ställde ut dem. Så i år klarar de sig nog. Men nästa år får vi fundera på om de ska ha offerbrädor eller tassar som skydd.
   Stina

   • Maria skriver:

    Har även funderat på.om man sätt en fog i skarven mellan skärbrädan/ tassen så att det inte kommer nån fukt alls till ändträet. Eller om man ska sätta stolsbenen med tassar på i oljeburk varje vår?

 2. Louise skriver:

  Bra jobbat. Jag har hållt på med en liknande grupp i tio år, och den var trären till att börja med. Problemet är ju att man vill sitta i dom och det går ju inte om de är nymålade. Och på vintern känns sommaren så väldigt långt borta. Stackars mina möbler…

 3. Sophie skriver:

  Vackert. Kromoxidgröna trädgårdsmöbler är verkligen fina. Har äntligen blivit klar med min ena soffa, blev så sugen på att sätta igång när jag såg hur fina era blev.

 4. inredningsvis.se skriver:

  WOW vilka snygga möbler:) alltid lika uppiggande att kika in hos dig.

  Om du vill gillar söta barnsaker kan du kolla in mitt butikstips idag:)

  Ha en härlig dag

  LOVE Maria at inredningsvis.se – en blogg om inredning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s