Varmt vatten är inne

Xxx

Tro’t eller ej men den här fina vattenkranen hittade vi på Ikea.

Tänk att det som vi normalt ser som en fullständigt naturlig del av vårt liv helt plötsligt kan bli något helt fantastiskt. Som att i vuxen ålder upptäcka att den högra armen fungerar precis likadant som den vänstra. Eller överraskat inse att det gick att bajsa i den där konstiga porslinsstolen. Lite så känns det för oss just nu.

Jag vet. När vi kom hit för fyra år sedan kvittrade vi över det spartanska livet. Det mysiga i att hämta vatten i en brunn. Att diska ute trots att det regnade. Eller att behöva göra upp eld i vedspisen för att kunna tvätta sig. Vi har svagt, men inte utan ett inre motstånd, ändrat åsikt. Att få en kran med kallt och varmt vatten i köket hamnade snabbt på prioriteringslistan. Det blev dags för vatten 2.0.

Xxx

Vattencisternen fick en ny arbetsuppgift vid utedasset.

Utan några som helst förkunskaper köpte vi rör, kopplingar, vinklar och kran. Och en varmvattenberedare. Beredaren hittade vi på Blocket. Säljaren var i samma län så resan skulle inte behöva bli så lång. Stina ringde och berättade i vilken kommun vi bodde.

– Det gör vi med, fick hon till svar. Men vårt sommarhus ligger utanför stan.

– Det gör vårt också, fortsatte samtalet.

Det slutade med att vi insåg att vår nya varmvattenberedare bara befann sig några kilometer bort.

Rörmokarbrorsan kom med tips, godkände ritningen, och nu är allt på plats.

Varmvattnet gjorde livet enklare och vi slipper åka in till stan varannan dag för att duscha. En koppling i köket, en vattenslang, och uteduschen förvandlades till en spa-anläggning.

I alla fall i våra euforiska tankar.

/Micke

Xxx

Nu kan jag lägga till rörmokare på mitt CV. Varmvattenberedaren är en liten Nibe på 35 liter. Gardenavinkeln och vattenslangen fixar varmvatten till uteduschen.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i interiörer, köket, köket interiör, vatten. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Varmt vatten är inne

  1. Clara skriver:

    Underbar vattenkran ni fått tag på !! =)

  2. Pingback: Årsrapport | Torpet Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s