Bästa köpet på länge

Äntligen är boken min. Hittar ni den på ett antikvariat så köp! Den är jättebra för alla som har en gammal trädgård.

Hittar ni den här boken på ett antikvariat så köp! Den är jättebra för alla som har en gammal trädgård.

Just nu är jag så nöjd. Jag har fått tag i boken Att bevara och sköta en gammal trädgård av Christina Ilminge.

En bok som varit slutsåld sedan länge och inte varit lätt att få tag i. Jag har visserligen lånat den ett par gånger på biblioteket, men det är inte lika roligt som att ha ett eget exemplar. Gör man hundöron och understrykningar får man arga bibliotekarietanter efter sig. Och eftersom jag ogillar konflikter, och inte vill bli portad från bibblan, ville jag försöka få tag på en egen bok i stället.

Så när jag för några veckor sedan gjorde en slö-googling hittade jag den på Bokbörsen! Jag har aldrig varit så snabb med att klicka hem något. Det var först när jag betalat som jag kollade upp säljaren. Lite sent påtänkt kanske. Men jag tog risken att för 180 kronor att få en tegelsten i brevlådan. Tre dagar senare låg verket i min hand. Ett prima exemplar som såg helt obläddrat ut.

Julhelgsläsningen är räddad.

/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i böcker, trädgård. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bästa köpet på länge

  1. Therése skriver:

    Den där skulle även jag vilja ha…och så en annan bok, nämligen att anlägga en gammal trädgård (om nu denna bok finns?) annars får jag väl skriva den själv när jag är klar 😉

    God Jul och god läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s