Plötsligt händer det

Pressmeddelande

För några dagar sedan fick jag ett samtal från en Mattias. Han jobbar på byggnadsvårdsavdelningen på Värmlands museum. Samtalet inleddes lite kryptiskt eftersom jag började med att yra om att jag drabbats av borrelia och var sjuk.

xx

Här är hela motiveringen

Mattias levererade ett klädsamt beklagande, harklade sig en gång, och kom till sin sak. Jo, sa han, jag vill meddela att ni fått 2013-års byggnadsvårdsdiplom för er blogg. I min hjärna började jag finfördela vad han precis hade sagt. Torpet, diplom, byggnadsvård… Bloggen som från början var tänkt som en informationskanal till våra nyfikna släktingar, och som sedan spridit sig till oanade platser, skulle få ett erkännande. Och det från ett museum, ett ställe med tyngd. Lite omtumlad svarade jag – tack.

Sen ska jag villigt erkänna att jag bubblade på om än det ena och än det andra. Besökssiffror hit och blogginlägg dit. Mattias lyssnade artigt och samtalet avslutades i penicillindimma.

Nu har museet skickat ut pressmeddelande till media i länet och därför kan vi berätta om det här.

Tack alla ni som följer oss!

/Micke

Grattis även till Mikael och Mona Perstorper på Dalslunds gård som också fick diplom.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Plötsligt händer det

 1. Patrik skriver:

  Stort grattis !!

 2. Bellevue Gård skriver:

  GRATTIS! Vad roligt!

 3. Elisabeth skriver:

  Massor av grattis. Det är ni värda!

 4. Madeleine skriver:

  Grattis

 5. Pingback: Årsrapport | Torpet Berget

 6. torpetberget skriver:

  Tack så mycket för alla glada tillrop! Än har vi inte fått det fysiska diplomet, men det kommer att få en hedersplats i torpet. 🙂
  Micke & Stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s