Klart – på rekordtid

xxx

Så blev det! Lägg märke till den felvända råsponten i taket. Både snyggt och möjlig att måla med linoljefärg.

Nu är lådan i det före detta förrådet isolerad och klar. Och eftersom vi fick hjälp av min svärson på helgerna har det gått i en rasande fart. Men jag ska inte ta åt mig något av äran. Det är dotterns hantverkarman som gjort nästan allt. Vi har mest varit hantlangare och materialinköpare den här gången. Men det har kostat oss både smörgåstårtor och Coca-Cola  i löneutbetalningar.

Fast låt er inte luras av att rummet ser färdigt ut. Golvet behöver en brunn och en plastmatta som fackmannamässigt ska skäras till och limmas på plats. Vi har hittat en matta som påminner om ett gammalt linoleumgolv. Men efter det har vi ingen aning om vad vi ska göra. Problemet är att rummet ska fungera som våtrum under en tid. Och det ställer krav på oss om vi inte ska behöva mögelsanera inom ett år. Därför har vi börjat fundera på om det var så jäkla smart att ha timmerväggen synlig? Och använde vi verkligen båda hjärnhalvorna när vi beslutade att resten av väggarna ska kläs med pärlspont? Det är nu som 1800-talet krockar med moderna påhitt som att ha utedass – inomhus.

Så vi stänger dörren och lägger rummet i malpåse medan vi funderar. Under tiden njuter vi av att ha året-runt vatten. För med isolerade väggar kan både hydroforen och varmvattenberedaren vara inkopplade och påslagna.

Bara det är värt hela bygget.

/Micke

xxx

Det är i ”ryggsäcken” till vänster som vi byggt vår låda. Den gröna dörren är numera en blinddörr och betongtrappan ska vi bila bort. M skruvar skivor i trossbotten och ser till att det blir tätt mot alla kanter för att inte mössen ska flytta in. Ramen på trossbotten är skruvad i stockarna som utbyggnaden står på.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i toalett, trossbotten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s