Trädgårdsrensning

Det är gött med körv! Slitet med att rensa ut boden krävde en liten matpaus – sen var jag på't igen.

Körvpaus! Slitet med att rensa ut boden krävde en liten matpaus – sen var jag på’t igen.

Har ni misstänkt att Micke gått och blivit singel eftersom det är bara han som skriver på bloggen? Lugn, jag har bara varit lat! Eller så fick jag prestationsångest av vår byggnadsvårdsutmärkelse.

Under plastmatta och masonitskivor fanns det gamla trägolvet. Fläckigt och skitigt, men luktfritt åtminstone.

Under plastmatta och masonitskivor fanns det gamla trägolvet. Fläckigt och skitigt, men luktfritt åtminstone.

Förutom prisregn och badrumsbygge har vi börjat greja i trädgården igen. Våren kom till Värmland för några veckor sedan och krokusar såväl som snödroppar har både hunnit blomma och vissna. Förra helgen stod solen som spön i backen och därför övergav vi toalettbygget och sprang som ystra kalvar ut i trädgården. Många av våra redskap står i vårt lilla muminhus och nu öppnade vi det för första gången i år. Men satan vad det luktade illa! En frän stickande odör som verkade komma från golvet. Så medan Micke krattade och glassade i vårsolen stod jag i en mörk kylig bod och rev ut både plastmatta och masonitskivor – och drog upp en miljard spik. Under fanns det fina gamla trägolvet kvar. Det gjorde susen att kasta ut ”innergolvet”för nu luktar inte boden sur grävling längre. Förutom en städning av boden blev trädgårdslandet och rabatterna rensade. Bärbuskarna och apeln fick för första gången en dos gödsel. I år förväntar vi oss en superskörd!

/Stina

Micke rensade landet och bärbuskarna fick lite gödsel.

Micke rensade landet och bärbuskarna fick lite gödsel.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Trädgårdsrensning

  1. Louise skriver:

    Har bärbuskarna målade ställningar? vilka lyxbuskar! Grannt med kogödsel så in i norden…

  2. underbarahem skriver:

    Vilket underbart torp ni har och så fint ni har gjort.
    Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s