Skitprat

När B väl kom var avloppet snabbt fixat. Till höger ser ni trekammarbrunnen som ska ner i kratern.

När B väl kom var avloppet snabbt fixat. Till höger står trekammarbrunnen och väntar på att lyftas ner i kratern.

Det är dags att prata skit.

I våras fick vi besök av miljöinspektör’n från kommunen som med myndighetshanden pekade ut lämpliga platser för vår avloppsanläggning. Eftersom torpet ligger i ”normal” skyddszon räckte det med trekammarbrunn och markbädd.

I maj kontaktade vi en entreprenör som skulle komma efter midsommar. Trodde vi ja!

Micke passar på och tar en tupplur. Eller så kopplar han på rören från badrummet. Minns faktiskt inte, det ju flera månader sedan.

Micke latar sig igen. Eller så kopplar han på rören från badrummet. Minns faktiskt inte, det ju flera månader sedan.

Tiden gick och jag ringde varje vecka för att höra hur han låg till. Men nej, han var upptagen med andra jobb. Juli blev till augusti och kvällarna blev både mörkare och kallare. Utedass har sin charm, men ska man bo i torpet ställs helt andra krav.

Det blev några sömnlösa nätter där vi funderade på om vi skulle tvingas gå på utedasset i december. För någon grävare såg vi inte till.

Men jag fortsatte med mina envisa telefonsamtal. Till slut tröttnade han nog på mitt tjat. En lördagsmorgon i slutet av augusti vaknade vi av ett herrans liv utanför sovrummet. Äntligen!
Nu gick det undan för två dagar senare kunde vi spola i toaletten för första gången. Ett stort ögonblick i Bergets historia.

Men trädgården ser ut som… fan. Borta är både rabatt och gräsmatta. Och leran fastnar i skorna som vi sen smutsar ner hallgolvet med.

Tanken var att vi skulle ha sått gräsmatta under hösten. Men vi prioriterade att få ordning på huset i stället. Gräsmatta får bli ett vårprojekt.

Hur själva badrummet blev kommer i ett annat inlägg.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s